Sammen om et bedre liv for alle mennesker

Mutambara trenger din hjelp - og det haster!

Forster, Anne Ng
20.03.2019
Syklonen Idai har nådeløst rammet Mosambik, Malawi og Zimbabwe de siste dagene. I Zimbabwe har det gått verst utover Chimanimani, distriktet der Mutambara misjonsstasjon ligger. Nå trenger Mutambara din hjelp!
Innsamlingen er allerede i gang
Innsamlingen er allerede i gang

Broer og store deler av veier er revet bort, og hus er oversvømt av vannmassene eller skylt vekk av flom og jordras.

Mutambara-området ligger isolert som en øy, etter at broene som knytter dem sammen med tettsteder og større byer er ødelagte. Når været har tillatt det, har skadede pasienter blitt fløyet med helikopter fra andre steder i Chimanimani til sykehuset på Mutambara, eller fra dette sykehuset til et større sykehus i Mutare. Sykehuset har ikke hatt strøm eller drivstoff til generator, så de har ikke kunnet utføre operasjoner eller sitt daglige arbeid som normalt. Tallet på skadede og døde øker stadig.

Vi har fått beskjed om at barna i fadderprogrammet vårt er trygge, men veldig preget av situasjonen. I mange av landsbyene har de sett død og ødeleggelser på nært hold, noen har mistet hjemmene sine og alle eiendeler. Drikkevannet er blitt forurenset, og de avlingene som ikke var ødelagt av tørken tidligere i år, er nå helt ødelagt av flommen.

Behovet for nødhjelp er enormt i Mutambaraområdet. Folk mangler mat og medisiner, og søker husly i kirker og skoler. I samarbeid med myndighetene organiserer Metodistkirken i Zimbabwe en hasteaksjon. Våre partnere i Mutare er en del av teamet som koordinerer nødhjelpen. Vår direktør for Chabadza, Musafare Mususa, sier at de håper Norge kan være med å bidra til å hjelpe de overlevende: «Vi trenger bl.a rent vann, tepper, telt, bøtter, mat, klær, medisiner, drivstoff og bygningsmateriale. På listen står det også babymat og bleier. - Alt dette kan kjøpes lokalt, så det viktigste dere i Norge kan gjøre er å sende penger, og be for oss!»

Ditt bidrag er viktig!

Send SMS Mutambara til 2248 (200 kroner) eller Vipps til 2248.

Du kan også bruke bankkontonr. 3000 13 88084, merk med Mutambara.

Alle gaver sendes uavkortet til vår samarbeidspartner i Zimbabwe.

Mutambara trenger din hjelp - og det haster!Broer og veier er revet vekk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap

St. Olavs gate 28

0166 OSLO

 

 

Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no

Gavekonto: 3000 13 88084 

Vipps og SMS: 2248

En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no

Org. nummer: 974 230 887

Powered by Cornerstone