Sammen om et bedre liv for alle mennesker

Alternative gaver til jul eller andre anledninger

Forster, Anne Ng
26.11.2018
I år, som tidligere år, tilbyr vi gavekort på alternative gaver! Dette er gaver som har en stor betydning for mange, både giveren og mottakeren av gavekortet, og den som til slutt er den reelle mottaker av gaven - i et av våre samarbeidsland. I år tilbyr vi 5 forskjellige gavekort. Tre av dem er tatt med fra i fjor, to er nye - alle like aktuelle!

Myggnett; 50 kroner

Alternative gaver til jul eller andre anledninger

Malaria er utbredt over store deler av den tropiske verden, men Afrika står for de fleste tilfellene. Ubehandlet kan den som er smittet utvikle komplikasjoner og dø. Siden 2000 har antall nye malariatilfeller blitt redusert med nesten 50 prosent grunnet økt bruk av impregnerte myggnett og mer effektive medikamenter.

Gjennom denne gaven gir du et myggnett til en som trenger det i Liberia eller Sierra Leone, og dermed er du med på å bekjempe malaria for godt! 

Mat til gravide på Mutambara; 50 kroner pr. uke

Alternative gaver til jul eller andre anledninger

For å få ned spedbarns- og barseldødligheten i Zimbabwe, skal alle førstegangsfødende og de som forventer komplikasjoner komme til fødeklinikken noen uker før fødselen. Her bor de på Waiting mothers' shelter, og en sånn ordning har vi også på Mutambara. Her vil de få den hjelpen de trenger. De gravide lager selv maten de spiser, men meningen er at de skal få mat på Mutambara Hospital, og slippe å bekymre seg for hvordan de skal skaffe mat. Denne bekymringen ligger nå på ledelsen på Mutambara, og de har satt i gang mange tiltak for bærekraftig forsyning av mat til de gravide. Foruten kjøkkenhage med grønnsaker som tomater og mais, har de også hatt et kyllingprosjekt med oppdrett av kylling.

Skolesekk til et barn i Sierra Leone eller Liberia; 150 kroner

Alternative gaver til jul eller andre anledninger

Gjennom Partnership in Development programmene våre, bygges det flere skoler. I Vest-Afrika er det mange barn som er foreldreløse etter ebolakatastrofen, eller har foreldre som ikke har råd til å sende dem på skolen. En skolesekk med utstyr vil gjøre det mulig for flere barn å gå på skolen. Utdannelse gir barna sjansen til å komme seg ut av fattigdom og sikre seg et bedre liv!

Mat og leker til barna på barnehjemmet Fairfield i Zimbabwe; 100 kroner

Alternative gaver til jul eller andre anledninger

På Fairfield bor det rundt 75 barn, fordelt på 8 hus, med hver sin «mor». Disse barna er i forskjellig alder, så det blir en stor søskenflokk med ulike oppgaver i hjemmet, i tillegg til skolegang og lekser. Gjennom Fairfield Children’s homes opplever barna at de har en familie med mor og søsken; her får de utdanning og en kristen oppdragelse. De opplever at de også betyr noe i samfunnet og står på lik linje med andre barn og unge. Gjennom å gi barna på Fairfield leker og mat, bidrar du til en morsommere og bedre hverdag!

Kjøkkenutstyr; 200 kroner

Alternative gaver til jul eller andre anledninger

I Gbecohn har de bygget et gjestehus etter å ha opplevd at de ikke kunne ta imot lærere fordi de ikke hadde rom å tilby dem. Landsbyen ville ha et hus som kan leies ut til møter, store anledninger og gjester som kommer til landsbyen. Nå står gjestehuset klart, men de mangler glass, bestikk, servise, gryter, kopper og kar. Leieinntektene fra gjestehuset vil gi penger til vedlikehold og dermed gjøre prosjektet bærekraftig! 

Takk for at du gir gaver med stor betydning for medmennesker våre i andre land!

Gavekortene kan brukes som julegaver, eller til andre store og små markeringer.

Du kan skrive ut gavekortene herfra ved å trykke på de forskjellige lenkene, eller ta kontakt med oss, så kan vi sende deg de gavekortene du trenger.

Beløpet kan betales via nettbank til vår konto nr: 3000 13 88084, eller du kan skrive ut giroen nedenfor, og betale via giro.

Merk betalingen «Myggnett», «Mat til gravide på Mutambara», «Utstyr til gjestehus i Liberia», «Mat og leker i Zimbabwe» eller «Skolesekker i Sierra Leone eller Liberia»

Benytt gjerne muligheten: «Godskrives menighet» (gjelder din menighet for misjonens gavestatistikk).

Merk! Du får skattefradrag på alle gaver som blir gitt til Metodistkirkens misjonsselskap. Det gjelder også disse gavene. Ta kontakt med oss om du ikke allerede har slik avtale med oss.

© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap

St. Olavs gate 28

0166 OSLO

 

 

Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no

Gavekonto: 3000 13 88084 

Vipps og SMS: 2248

En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no

Org. nummer: 974 230 887

Powered by Cornerstone