Sammen om et bedre liv for alle mennesker

Informasjonsbrev, 6. april 2019, fra Biskop Yambasu om korona spredningen i Sierra Leone.

Aske, Øyvind
07.04.2020
Ord blir utilstrekkelige for å uttrykke tilstanden som vår verden befinner seg i med den raske og nesten ustoppelige spredningen av koronaviruset som trosser alle menneskelige anstrengelser og kløkt for å bringe det under kontroll.

 

Bare i går fikk vi to nye tilfeller av COVID-19 i Freetown. Dette bringer antall COVID-19 tilfeller opp til fire. Som dere vet, kan dette bety en mulig begynnelse på en lang rekke med infeksjoner dersom ikke regjeringen tar en mer proaktiv stilling til forebygging. Forrige torsdag annonserte regjeringen en tre dagers nasjonal nedstenging for å oppspore personer som må ha vært i kontakt med de to første ofrene.

 

For to uker siden startet misjons- og utviklingsavdelingen (CELAD) i Metodistkirken en landsomfattende bevissthets- og forebyggelseskampanje i de tettest befolkede områdene i hovedstaden Freetown, med et håp om også å gjennomføre dette i andre provinser / fylker. Men med et land som er under nedstenging har dette blitt satt på vent. Allerede ved annonseringen av en nasjonal nedstengning, gikk prisene på de viktigste matvarene til himmels. De endte opp på et nivå som er langt utenfor rekkevidde for vanlige folk.

 

Min bekymring er den massive analfabetismen i landet. De 70% av befolkningen som ikke kan lese og skrive vil nesten forbli unådde etter som de fleste av forebyggelses- og opplysningsprogrammene foregår på engelsk. Vår plan er å etablere plattformer i hver provins- og distrikts hovedkvarter. I disse hovedbyene vil vi forsyne våre folk med grunnleggende beskyttelses informasjon ved siden av å tilby håndvask og hygienesett inkludert vaskebøtter med tappekran, såpe og rensemiddel. Dette vil også bli delt ut i sårbare lokalsamfunn, perifere landsbyklinikker, helseinstitusjoner, markedsplasser osv.

 

Jeg forstår at dette er utfordrende tider for alle mennesker over hele verden, men det er enda mer utfordrende for fattige land slik som Sierra Leone hvor helsetjenesten ikke er noe å skrive hjem om. Selvfølgelig, vi er overveldet av den enorme utfordringen som koronaviruset representerer, men vi er enda mer overveldet av Guds veldige kraften som har omsorg for oss og elsker oss gjennom denne pandemien.

 

Som den afrikanske lovsangen lyder: «Hvis du tror og jeg tror, og vi sammen ber, så vil Guds Hellige Ånd komme ned, og vår verden vil bli frelst. Kom Hellig Ånd, kom.»

Takk for deres kjærlighet, takk for deres vennskap og takk for deres partnerskap.

 

I Kristus,

Biskop John K. Yambasu

 

 

© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap

St. Olavs gate 28

0166 OSLO

 

 

Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no

Gavekonto: 3000 13 88084 

Vipps og SMS: 2248

En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no

Org. nummer: 974 230 887

Powered by Cornerstone