Sammen om et bedre liv for alle mennesker

Hamar bygger bro i Zimbabwe

Forster, Anne Ng
17.06.2019
På sommerens fineste lørdagsettermiddag hittil, fant mange barn, foreldre og besteforeldre veien til Metodistkirken på Hamar. Her inviterte barnekoret til fest, en fest til glede for mange flere enn de som var tilstede!
Hamar bygger bro i Zimbabwe

Og for en fest det ble! Mens solen flommet inn gjenomm blyglassvinduene i kirken, fikk vi være med på en time med stor og flott variasjon i kunstneriske uttrykk.

Hamar bygger bro i Zimbabwe

Kirkens eget barnekor, som startet det hele med fengende og glad sang, hadde tatt initiativet til samlingen. Presten, Jorunn Wendel, hadde nemlig fortalt barna om misjonsprosjektet som Metodistkirken på Hamar støtter i Zimbabwe, og det ville de også være en del av!

I landsbyen Munyaradzi i Zimbabwe har de én skole som skal dekke skolebehovet for 11 landsbyer. Skolen, markedet og klinikken er adskilt fra de ti andre landsbyene av en elv som utgjør en stor utfordring for området, spesielt i regntiden.

Hamar bygger bro i Zimbabwe

Hovedbekymringen for foreldrene i landsbyene er sikkerheten for barna når de skal krysse elva i regntiden, for å komme på skolen. Noen har falt i elven da de forsøkte å krysse og derfor blir mange av elevene holdt hjemme fra skolen i flere uker i regntiden, og går dermed glipp av verdifull undervisning. Dette er også et stort problem når det gjelder transport av syke og gravide. Den gamle hengebroa ble skylt bort av vannet og landsbyene har forsøkt en midlertidig løsning ved å legge ut store steiner for å krysse elven.

Metodistkirken på Hamar, sammen med kirken vår i Hammerfest, har støttet lokalbefolkningen i Munyaradzi og landsbyene som hører til skolen i arbeidet med å lage en ny og fin bro, og nå ville barna i koret også være med og bidra aktivt til innsamlingen.

Hamar bygger bro i Zimbabwe

Sammen med barnekorets dirigent Liudmila Sandomirskaya, prest Jorunn Wendel og foreldrene i koret, sto barna for en innholdsrik opplevelse i flere deler. Inne i kirken fikk vi høre korsang, sang fra flere grupper og solosang, med alt fra gospel til popsanger, via rumenske barnesanger.

Hamar bygger bro i Zimbabwe

Flere pianister som går på musikkskole hos Liudmila, gledet oss med flotte pianostykker, både med og uten sang. Det var lett å se, og høre, at musikaliteten på Hamar er stor, og gleden i å få vise fram dette i kirken var tydelig.

Hamar bygger bro i Zimbabwe

Lærere fra Steinerskolen bidro med fargerik bevegelseskunst, i form av eurytmi til musikk og tekstopplesning, og vakker bevegelseskunst fikk vi også fra en av mammaene i koret, før et felleskor avsluttet første delen av programmet.

Hamar bygger bro i Zimbabwe

Anne, fra Metodistkirkens Misjonsselskap, hadde et oppmerksomt publikum da prosjektet ble presentert i menighetssalen etter bevertningen. Det var stor interesse både blant barn og foreldre, og alle var enige om viktigheten av at barna i Munyaradzi måtte få en bro, sånn at de kunne komme seg trygt til skolen, også i regntiden! 

Ettermiddagens fest ble avsluttet med utlodning av gevinster, som var gitt av forldregruppa til koret og trofaste medlemmer i Metodistkirken på Hamar, og det kom inn hele 2300 kroner til bro-prosjektet!

Hamar bygger bro i Zimbabwe

Denne broen er mer enn en bro mellom de 10 landsbyene og skolen i Munyaradzi. Gjennom et felles samarbeidsprosjekt er det også en bro mellom lokalbefolkningen i Zimbabwe og de lokale menighetene i Norge, en bro mellom Zimbabwe og Norge. En bro som binder oss sammen, sammen i Guds kjærlighet.

 

 

© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap

St. Olavs gate 28

0166 OSLO

 

 

Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no

Gavekonto: 3000 13 88084 

Vipps og SMS: 2248

En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no

Org. nummer: 974 230 887

Powered by Cornerstone