Sammen om et bedre liv for alle mennesker

Julens nyhetsbrev

19.12.2018
«Fordi han kom og var som morgenrøden og brøt Guds taushet og vår angst for døden, fordi han gjennom handlinger og taler, har lukket porten opp til himlens saler, fordi han var Guds sønn og en av våre og gikk omkring i gater og i gårder, fordi han lot de siste bli de første og lot de blinde se og småfolk trøste»

Julens nyhetsbrev ble sendt ut i forrige uke. Ved å klikke på lenken nederst på siden, finner du brevet her også! I julens nyhetsbrev kan dere blant annet kan lese om innvielsen av helsesenteret i Gorblee i Liberia og kompetanseseminaret med alle partnerne våre i november!
Har du lyst til å gi en julegave til misjonens arbeid, er kontonummeret 3000 13 88084, eller du kan sende et valgfritt beløp på vipps til 2248. Du kan også sende Jul 200 på sms til 2248
Vi ønsker dere en fortsatt fin adventstid!

Julens nyhetsbrev

Innvielse av det nye Helsesenteret i Gorblee Community, Compound 3 District, Buchanan

Torsdag 8. november durer vi nordover i bilkortesje med blinkende lys i kjent liberiansk stil. Vi er på kompetanseseminar i Liberia og alle deltakerne skal få være med på innvielsen av Gorblee Helsesenter utenfor Buchanan, der lokalsamfunnet siden 2014 har bygd på et stort og flott helsesenter.

I mitt hode har jeg hele tiden kalt dette for et lokalsykehus eller hospital. Det er digert, med 50 rom og plass til hundrevis av mennesker. Prislappen lyder på 200 000 USD. Når det likevel ikke kan kalles hospital har det med helsetilbudet å gjøre. Fordi legetilbud og medisinsk utstyr blir begrenset kan de pr i dag ikke foreta store operasjoner her. Ja, det er et CODEVPRO prosjekt (Community Development programme), med støtte fra Norad og studentene fra Høgskolen Betanien i Bergen. CODEVPRO er ansvarlig for 60 % av kostnadene og regjeringen i Liberia har stått for de siste 40 %. Det er ikke tvil om at de 24 000 innbyggerne i området rundt Gorblee ser på dette helsesenteret som løsningen på mange helseproblemer. De har ikke tall på hvor mange som aldri rakk fram til nærmeste sykehus, men som døde underveis. Reisa vår er beregnet til 1,5 – 2 timer, men kortesjen på 6 biler kjører ikke langt utenfor Buchanan før det blir full stans.

Julens nyhetsbrev

En lastebil har kjørt seg fast i gjørma der framme, og trafikken bak klarer ikke å passere. Selv om regntiden er slutt regner det fremdeles litt nesten hver dag. Sjåførene finner omsider et passeringspunkt gjennom en bitteliten landsby, som gjør et tappert forsøk på å tjene en liten slant ved å sette opp en provisorisk veisperring. Vi somler oss oppover på dårlige veier og bruker dobbelt så lang tid som planlagt. Vel framme i Gorblee får vi en sterk 17. mai-følelse. Alle skolene i distriktet er representert. Elevene står oppmarsjert klassevis i sine fargerike uniformer. Det er hundrevis av barn og ungdommer og stadig nye klasser marsjerer inn – de venter på president George Weah! Ryktet har gått om at selveste presidenten er ventet. Barna står der i solsteiken med sine velkomstplakater og hodepynt med innskrifter som: «Dr Weah, you are welcome to Compound 3 District» «Welcome, we love you», «Our Vision Bearer». Media er til stede og dekker begivenheten. Det er også de fleste dignitærene i Grand Bassa County: Senator Jonathan Kaipay fra senatet, Thomas A Goshua II fra representantenes hus, Superintendent fra Grand Bassa County Janjay Baikpeh, helseminister Dr Wilhelmina Jallah, med mange flere. De tradisjonelle høvdingene og eldste var til stede. UMC Liberia var representert ved biskopsassistent Rev Joel Gould og tilsynsprest DS Rev Hezekiah Franklin m. flere. (Biskop Samuel Quire var i USA). Inn i alt dette kommer våre representanter fra Zimbabwe, Sierra Leone, Norge og Liberia. Også Misjonsalliansens representant i Liberia, Rune Øygard hilser og gratulerer. Direktør Emma O. Wleh og CODEVPRO-staben får mye ære denne dagen. Dette prosjektet er uten tvil CODEVPROs flaggskip. Den lokale prosjekt koordinatoren Isaac C. Roberts presenterer prosjektet med tydelig stolthet. Han får også en fjær i hatten etter vellykket prosjektgjennomføring. Resultatet har blitt meget bra. Metodistkirkens Misjonsselskap ved Øyvind Aske og Aart Huurnink får i sin tur bringe hilsener. Metodistkirken i Norge og den norske regjeringen får hver sin velfortjente takk. Det er vår styreformann, Aart, som får æren av å klippe båndet og erklære helsesenteret for åpnet.

Julens nyhetsbrev

© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap

St. Olavs gate 28

0166 OSLO

 

 

Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no

Gavekonto: 3000 13 88084 

Vipps og SMS: 2248

En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no

Org. nummer: 974 230 887

Powered by Cornerstone