Sammen om et bedre liv for alle mennesker

Vessa Ng er død, 82 år gammel

12.06.2018
Vessa Kristiansen fant tidlig ut at hun ville bli misjonær. Etter realskole og husmorskole tok hun Betanien Sykepleieskole. Da hun var ferdig på Betanien, tok hun jordmorutdannelse. Med denne utdannelsen kjente hun at hun var klar for tjeneste i andre land.
Vessa Ng er død, 82 år gammel

Den internasjonale Metodistkirken hadde sendt ut en appell til unge mennesker om å verve seg for en 3-årig misjonstjeneste. For de som ble sendt til Asia, kaltes tjenesten M-3, Malaysia tre år. 

Vessa hadde sin fetter, Kjell Knudsen, i Malaysia på den tiden, og det gjorde nok valget lettere for henne. Så i 1960 befinner hun seg som ung, nyutdannet sykepleier og jordmor i Sitiawan i Malaysia, på Methodist Clinic. Dette ble hennes hjem de neste tre årene. Hun var ansvarlig for mange landsbyer i området rundt sykehuset og skulle sørge for deres helsetilbud. 

Etter tre år dro Vessa hjem, og da ventet en misjonsturné rundt om i landets metodistmenigheter. Til Norge kom også Ee Chye Ng, som hun hadde blitt kjent med på sykehuset i Sitiawan. Han kom for å ta sin utdannelse her, og de to fant kjærligheten og giftet seg i 1965. De reiste ut igjen etter at de giftet seg, denne gangen som lokalt ansatte.

Vessa Ng er død, 82 år gammel

Da Vessa som ung misjonær besøkte små landsbyer i Malaysia for å gi dem et helsetilbud, hadde hun også med seg et annet tilbud. Som handlet om å lære Gud å kjenne. Da brukte hun et bibelvers som hun syntes måtte passe godt til å beskrive Gud og gi et bilde av hvordan han er. Dette verset lærte hun barna:

«For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.»

Begravelsen skjedde fra Nittedal kirke 8. juni 2018, en solrik og varm dag, med stor deltagelse. Pastor Ola Westad tale og forrettet. Det ble samlet inn til en gave til misjonen, som var Vessas hjertesak.

Vi lyser fred over Vessa Ngs minne.

 

© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap

St. Olavs gate 28

0166 OSLO

 

 

Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no

Gavekonto: 3000 13 88084 

Vipps og SMS: 2248

En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no

Org. nummer: 974 230 887

Powered by Cornerstone