Sammen om et bedre liv for alle mennesker

Vårens nyhetsbrev

03.04.2018
Vi ønsker alle en deilig vår! Vårens nyhetsbrev ble sendt ut i påsken, sammen med en giro som kan brukes til å støtte arbeidet vårt. Ønsker du å mota nyhetsbrevet i posten kan du ta kontakt med oss, så setter vi deg på listen vår! Har du lyst til å gi en vårgave til misjonens arbeid, er kontonummeret 3000 13 88084, eller du kan sende et valgfritt beløp på Vipps til 2248
Vårens nyhetsbrev

 I vårens nyhetsbrev kan dere blant annet kan lese innvielsen av helsesenteret i Joyah og Øyvind Askes tur til Zelekai. Hele nyhetsbrevet kan du lese ved å klikke på lenken nederst på siden.

Zelekai, Liberia - veien

Tirsdag 27 februar reiste vi for å besøke landsbyen Zelekai i fylket Gbapolu. Gbapolu ligger mot grensa til Sierra Leone og er et av strøkene i Liberia som er minst utviklet. Veien i retning av Zelekai ble bygd av tidligere president Sirleaf. Det tar 6 timer å kjøre dit og 5 ½ time på uasfalterte og dårlige veier. Den siste stikkveien på en time til Zelekai kan knapt kalles vei noen steder. Vi kjørte bratt oppover og nedover på tørre elveleier. Hvordan kommer dere hit i regnsesongen spurte jeg Alex, sjåføren. Ikke noe problem, svarte han, vi har jo vinsj på bilen! Til sammen kjørte vi over 12 timer denne dagen. Dagen etter var nakkemusklene helt stive og jeg kunne nesten ikke bevege hodet. Zelekai er uten mobildekning. Det kommer en bil med forsyninger hit èn gang i uka. Folket er isolert.

 

Vårens nyhetsbrev

Zelekai, Liberia – skolen

Zelekai ligger avsides, navnet betyr «Elefanten ble født her». Skolen ligger der hvor veien kommer inn ilokalsamfunnet og siden vi stanset der kjørte vi ikke inn i landsbyen. Den eneste andre bygningen vi så var den gamle skolen fra 1975 som lå på andre siden av fotballsletta. Nå var den miserabel. Rustent og hullete bølgeblikktak, 5 små rom med sandgulv, åpninger der hvor døra skulle ha vært, et par ødelagte planker til benk, ikke innertak eller tavle. Når skolen som var i bruk for to år siden så slik ut gir det et hint til hvordan resten av landsbyen ser ut. Den er nok tradisjonell med jordhytter og fattigslige forhold. Det var en som sa om den nye skolen: «Aldri har vi hatt en så flott bygning i Zelekai». Den er moderne, bygget i betong og moderne innredet med skolestoler, malt i lyse pene farger, innertaket i orden, dører med lås, til og med elektrisk belysning når generatoren ble tilkoblet. Bygningen har 8 klasserom, 2 kontorer, lærerværelse, 3 toaletter og vannpumpe. For tiden har skolen 254 barn (136 gutter og 117 jenter) i 6 klassetrinn. Skolen har 2 lærere som er betalt av regjeringen foruten 4 frivillige lærere. Skolen er helt ny. Landsbyen startet å bygge den i oktober 2016. Den ble innviet i juli 2017. Codevpro framhevet at komiteen og landsbyen alltid oppfylte betingelsene for samarbeid til punkt og prikke. Arbeidet ble ledet av en lokal snekker og en lokal murer. Det var tydelig at folk var veldig stolte av den flotte skolen.

Vårens nyhetsbrev

© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap

St. Olavs gate 28

0166 OSLO

 

 

Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no

Gavekonto: 3000 13 88084 

Vipps og SMS: 2248

En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no

Org. nummer: 974 230 887

Powered by Cornerstone