Sammen om et bedre liv for alle mennesker

Helseminister Bent Høie i Sierra Leone

Forster, Anne Ng
25.02.2015
Tirsdag 24.februar innledet helseminister Bent Høie sitt besøk i ebolarammede Sierra Leone, der han startet med å besøke det delvis norskfinansierte helsesenteret i Moyamba for å se på innsatsen.
Helseminister Bent Høie i Sierra Leone
Bent Høie i Sierra Leone

Sara Jalloh, som tok i mot den norske delegasjonen i Moyamba, er ebola-koordinator i distriktet.

Helseminister Bent Høie i Sierra Leone
Sara Jalloh, ebola-koordinator i Moyamba

Sara er også Smart Senesie, vår programdirektør i CELAD, sin søster, og vel kjent med hva CELAD gjør i Moyamba-distriktet.
Hun benyttet derfor anledningen til å utrykke takknemlighet for all støtten de har fått, gjennom Metodistkirkens Misjonsselskap og Digni.
Takket være Sara, har Helseminister Høie nå fått en grundig gjennomgang av vårt arbeid i distriktet hvor hun er ebola-koordinator!

Helseminister Bent Høie i Sierra Leone
 
Gjennom Partnership in Development programmet vårt i Sierra Leone, CELAD, støtter Metodistkirkens Misjonsselskap flere prosjekter i Moyamba: Skolen i Lungi, med inventar og lærerboliger, oppussing av skolen i Lavulema og vannpumpen i tilknytning til skolen, og i Moyollo støtter vi et jordbruksprosjekt hvor det dyrkes ris og kassava. Alle disse prosjektene ligger i Moyamba.

Helseminister Bent Høie i Sierra Leone
Skolen i Lungi, Moyamba

Helseminister Bent Høie i Sierra Leone
Vannpumpen i Lavulema

Helseminister Bent Høie i Sierra Leone
Ris fra jordbruksprosjektet i Moyollo
 
Formålet med Bent Høies besøk er å anerkjenne den viktige innsatsen norsk personell gjør i en svært krevende situasjon, samt å følge opp hvordan det norske bidraget har virket. Han ønsker også å finne ut av hvor lenge Norge skal delta, og på hvilken måte Norge kan gjøre best nytte.

Helseminister Bent Høie i Sierra Leone
 
 I fjor bevilget norske myndigheter rundt 330 millioner kroner til bekjempelse av ebola.
 
Takk til Sara Jalloh, som har løftet fram Partnership in Development-programmet, og vårt viktige arbeid for vår egen helseminister!
Siste artikler
Relaterte artikler
Vi stanser først på brua, det var her det først begynte tilbake i 2014. Naturen har nå slettet alle spor etter anleggsarbeidet. Vegetasjonen vokser tett opp til steinsettingen og natursteinene er sauset inn i søle og rødt støv. Joy betyr glede og det var stor glede da CELAD svarte ja til Joyah om å bygge brohoder på begge sider av brua som veimyndighetene hadde laget over elva. De hadde slurvet med brohodene og resultatet var at brua lå der isolert med dype kløfter på hver side, utilgjengelig både for folk og fe, og ikke minst for biler. I regntiden vokser elva så mye at den hadde vasket ut jordmassene på hver side av brua. Les mer
Nyhetsbrevet ble sendt ut i begynnelsen av oktober, med hovedfokus på katastrofen i Freetown, Sierra Leone. Høstens nyhetsbrev har et nytt utseende, som matcher vår nye hjemmeside! Ønsker du å få tilsendt nyhetsbrevet i posten, eller på e-post, ta kontakt med oss, så sender vi det til deg! Les mer
- En stor takk for deres kjærlighet og omtanke for vårt folk her i Sierra Leone, sier biskop Yambasu. Les mer
Våre venner i Sierra Leone ber om hjelp, og det kan du være med og gi! Les mer

© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap

St. Olavs gate 28

0166 OSLO

 

 

Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no

Gavekonto: 3000 13 88084 

Vipps og SMS: 2248

En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no

Org. nummer: 974 230 887

Powered by Cornerstone