Sammen om et bedre liv for alle mennesker

Jonathan Kaipay i Liberia er nyvalgt senator i Grand Bassa County, Liberia!

Aske, Øyvind
06.01.2015
Det er «vår egen» Jonathan som vi i Metodistkirken i Norge kjenner så godt fra så mange Årskonferanser og menighetsbesøk som er valgt som senator i Grand Bassa County, Liberia. Dette kom som en stor overraskelse for oss. Han har deltatt i senatorvalg før men ikke nådd opp, så vi trodde at han hadde lagt slike planer på hylla.
Jonathan Kaipay i Liberia er nyvalgt senator i Grand Bassa County, Liberia!
Den nyvalgte senatoren Jonathan Kaipay blir intervjuet. Valgkampleder Adolphous ved CIEP kontoret (Misjonsalliansen) ved hans side.

Men Jonathan Kaipay kom sterkt tilbake som representant for Liberty Party i senatet. Der er han nå en av 30 senatorer. Han vant over sin motstander Gbehzongar Findley som har sittet sin 9-års periode som senator. Tallenes tale er klar: Jonathan fikk 16296 stemmer og 57.4% av stemmene mot Findleys 10 306 stemmer som er 36.3 %. Det er en veldig klar seier!
 
Jonathan Kaipay i Liberia er nyvalgt senator i Grand Bassa County, Liberia! 
Grand Bassa, øst for Monrovia, er en av 15 counties (fylker) i Liberia.

Jonathan omtales i Liberia som halvveis nybegynner i politikken og  sådan et ubeskrevet blad. Men i utviklingssammenheng er han ingen nybegynner. Siden 2008 har han vært selve bærebjelken i samarbeidet i Partnership in Development arbeidet vårt i Liberia. Dette nevnes også i den samme avisartikkelen: «…Kaipay er en nybegynner-politiker som har bygd sitt omdømme på antall prosjekter han har gjennomført for UMC (Metodistkirken) gjennom et spesielt fond fra norske metodistkirker.» (Deres forståelse av Norad-Digni avtalen).
 
 Jonathan Kaipay i Liberia er nyvalgt senator i Grand Bassa County, Liberia!
Valgplakaten: Jonathan for senator!

På hjemmesiden til den politiske organisasjonen Grand Bassa Forum for 2014 er følgende lagt ut:
«Bravo Hon Jonathan L. Kaipay, en senator valgt etter folkets hjerte, overveldende bifalt av alle 5 distrikter i Grand Bassa. Folket i Bassa har igjen demonstrert at Grand Bassa virkelig er det politiske fundamentet i Liberia.»
 Jonathan Kaipay i Liberia er nyvalgt senator i Grand Bassa County, Liberia!
I det liberianske senatet sitter det 30 senatorer, Liberty Party og Jonathan er den brune ballen

Jonathan sier selv at å forene folket i Grand Bassa County vil bli hans første og viktigste prioritet for hans første 100 dager i den nye jobben. Det har vært splid mellom ulike interessenter i Bassa. Disse uoverensstemmelsene trenger å bli løst. Når han blir spurt om han er i stand til å levere varene svarer han: «Vi har kommet med et utviklende sinnelag og en friskhet som vil forvandle landet. Vi vil arbeide sammen med våre kolleger og vil forsikre oss om at det beste skal komme til vårt fylke og til landet som en helhet. Vi kommer med den ydmyke begynnelsen om å skaffe folket i Liberia de tjenester som de trenger.»
 
Political groups
  Unity Party (10)
  Liberty Party (1)
  Independents (3)
Liberty Party har kun én representant 

Jonathan som selv er Bassa-gutt kommer til sine egne. Det er sannsynligvis ikke mange landsbyer i dette fylket han ikke har besøkt. Som kirkens mann står han sterkt. Folket har lært ham å kjenne som en uredd forkjemper for anti-korrupsjon og åpenhet. Men også som en som kommer for å bygge skoler, klinikker og brønner. Under ebola-epidemien har han kommet til dem med opplysning, hygienestasjoner og omsorg. Han har hjulpet gamle, han har hjulpet enker, han har hjulpet barna. Ikke rart at han har fått seg et navn. Vi har bedt for Jonathan som leder for Codevpro-kontoret. Vi må ikke slutte å be nå. En politiker vil møte fristelser og utfordringer som kan være enda vanskeligere å takle enn en bistandsarbeider. Men han har gått i en god skole. Utnevnelsen av Jonathan Kaipay som senator i Grand Bassa er en tillitserklæring både til ham selv, til PID-samarbeidet med Norge og til Metodistkirken i Liberia. Vi gratulerer Jonathan med valget og utnevnelsen! 

© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap

St. Olavs gate 28

0166 OSLO

 

 

Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no

Gavekonto: 3000 13 88084 

Vipps og SMS: 2248

En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no

Org. nummer: 974 230 887

Powered by Cornerstone