Sammen om et bedre liv for alle mennesker

Høsthilsen

Lovelace, Bill og Helen
08.10.2014
Sommeren er over med alle sine aktiviteter og vi er allerede midt i oktober - tiden flyr!

Forsommeren og sommeren her i Litauen var en aktiv tid for oss.

Vi har hatt besøk av Speidermusikken fra Skien, som spilte på torget i Gamlebyen, på bydelsdag og i Metodistkirken her i Kaunas.
Høsthilsen
Speidermusikken spiller foran det gamle rådhuset i Kaunas og når man gjør det må man ha vakter!
Høsthilsen

Vi har deltatt på Ubuntu uke sammen med kvinner fra Metodistkirken i USA, hatt familieleir og barneleir og mye, mye mer og høsten fortsetter på samme måte. Det spirer og gror her i Litauen.

 

Men livet i kirken det siste året har ikke bare vært av den positive sorten,  - men noen ganger trenger man å rydde opp før man kan se at det spirer og gror. Noen av dere har vært med oss og kirken her i Litauen i bønn gjennom bønne-smser sendt fra Misjonsselskapet – vi sier takk for all forbønn, alle bønnene  har vært med på å holde motet oppe og tankene klare og gjort at kirken kan reise seg igjen. Ja, vi opplever at det spirer og gror i Metodistkirken i Litauen.

 

I 2013/2014 var vi så heldige å få arrangere Timoteus ledertreningskole ved hjelp fra MBU i Norge. Vi har nå 12 ungdommer som har fått sitt ledersertifikat  og et av resultatene fra lederskolen er at vi har dannet Metodistkrikens barne- og ungdomsråd her i Litauen og lederen er Algirdas Nomeika, han er 16 år gammel og er fra Kaunas hvor han er et aktivt menighetsmedlem. Ved siden av Algirdas er også to andre av Timoteus ungdommene med i styret sammen med to andre valgt fra Årskonferansen. Vi er takknemmelig og stolte over denne veksten i kirkens arbeid. Det nye styret har blant annet ansvar for videreføringen av Timoteus – vi starter et nytt kurs i mars 2015 – og ungdomsleiren i påsken 2015 sammen med MBU i Norge.
Høsthilsen
Algirdas Nomeika

Noen glimt fra våre menigheter
Menigheten i Birzai har et etterskoletid tilbud i kirkens andre etasje og i høst startet de opp igjen etter sommerferien med et utvidet tilbud – de har nå åpent hver ukedag fra 13 til 17. Det er 30 barn som kommer innom hver dag  og får hjelp med lekser, et måltid mat og de får delta på mange ulike aktiviteter.

 

Menigheten i Eiguliai i Kaunas (hvor jeg er aktivt med i familiearbeidet)  har fått nytt uterom, vi har lagt ”gulv” foran kirken og laget en hyggelig uteplass. Uterommet ble flittig brukt i sommer, menigheten elsket å være der har jeg blitt fortalt.
Høsthilsen

 Høsthilsen

Sammen med menigheten var vi også på familieleir og på dagstur til Trakai – en av de viktigste historiske stedene her i Litauen. Et sted alle har et forhold til , men mange har aldri vært der, det gjelder også mange i vår menighet. Det er alltid en stor opplevelse å få være sammen med alle på familiesenteret når de får et av ønskene sine oppfylt.
Høsthilsen
Framtid

Om en ukes tid skal vi ha seminar om diakoni, - ”taking church to the community”. Vi skal snakke om kirkens kall, vårt kall som kristne og hvilke sosiale utfordringer som finnes i samfunnet her i Litauen. Spørsmålet er hvordan kan vi være kirke i vårt nærmiljø. Spennende og utfordrende.

 

En liten gladnyhet helt til slutt - om noen uker kommer den litauiske versjonen av Metodistkirken i Norges trosopplæringsplan fra trykkeriet. Vi håper vi kan sende den til menighetene våre i løpet av november. Det blir en gledens dag!

 

© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap

St. Olavs gate 28

0166 OSLO

 

 

Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no

Gavekonto: 3000 13 88084 

Vipps og SMS: 2248

En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no

Org. nummer: 974 230 887

Powered by Cornerstone