Sammen om et bedre liv for alle mennesker

Avlyser jula i Sierra Leone

Forster, Anne Ng
13.12.2014
Det nærmer seg den store høytiden som kristne i hele verden gleder seg til; feiringen av Jesu fødsel, det lille barnet som ble sendt til jorden som vår redning. Kontrasten blir derfor stor når vi leser at myndighetene i Sierra Leona har bestemt seg for å forby alle offentlige jule-seremonier i frykt for nye ebola-tilfeller.
Avlyser jula i Sierra Leone

Helsemyndighetene i Sierra Leone opplyste i går, 12.12.14, at det ikke skal være noen julefeiring eller nyttårsfeiring i år. Folk bes om å holde seg hjemme og det vil ikke bli holdt noen offentlige markeringer. Folk som bor i hovedstaden, Freetown, får heller ikke lov til til å reise på besøk til familie i landsbyene, for å hindre spredning av ebola-smitte. Soldater vil påse at forbudet som gjelder offentlige markeringer og utendørs feiring i forbindelse med jul og nyttår, overholdes.
Tall fra WHO på fredag viser at 6583 mennesker har dødd av sykdommen i Guinea, Sierra Leone og Liberia. Det har vært 8086 mennesker smittet i Sierra Leone, med nesten 1900 døde.

Avlyser jula i Sierra Leone
Vår programdirektør i Sierra Leone, Smart Senesie, ber om at vi fortsatt husker på dem i bønn. Han sier videre: "Denne julen vil bli feiret i frykt, men vi er takknemlig ovenfor Gud for det norske folks inngripen i våre liv. Uten denne støtten ville det vært en enda større katastrofe."

© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap

St. Olavs gate 28

0166 OSLO

 

 

Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no

Gavekonto: 3000 13 88084 

Vipps og SMS: 2248

En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no

Org. nummer: 974 230 887

Powered by Cornerstone