Sammen om et bedre liv for alle mennesker

Løp for Liberia

Forster, Anne Ng
05.12.2014
5. og 7. trinn ved Svendstuen skole i Oslo har løpt for Liberia. En fantastisk fin gjeng med et stort sosialt engasjement var enige om at de måtte gjøre noe i forhold til ebolaepidemien som herjer i Vest Afrika, og bestemte seg for å løpe for Liberia. Et mosjonsløp som varte en times tid, med sponsorer som sponset 20 kroner runden; sånt blir det penger av! Rundt 125 elever løp inn tilsammen 57.813 kroner til kampen mot ebola!
Løp for Liberia

Åsa Tønnessen, tidligere leder av misjonsutvalget i Centralkirken i Oslo, er lærer for klasse 5C på Svendstuen skole. Hele 5. trinn, og 7. trinn som har hatt Åsa som lærer tidligere, kjenner godt til Liberia og Garjay, vennskapsmenigheten til Centralkirken.  Da ebola-epidemien herjet på det verste i Liberia i høst, var dette selvfølgelig noe de snakket om på skolen.

Løp for Liberia

Elevene var veldig bekymret for situasjonen i Vest Afrika, og Joachim i 5C, som aldri sier noe uten å rekke opp hånden, utbrøt plutselig: "Vi må gjøre noe!"
Dette var resten av klassen enige i, og sammen diskuterte de forskjellige tiltak; de kunne jo ha en flaske-pant aksjon eller selge kaker, eller..., eller...!

Løp for Liberia

Forslagene var mange og gode, men til slutt bestemte de seg for at de skulle arrangere et mosjonsløp.
Ryktet om "Løp for Liberia" spredde seg raskt til de andre 5. klassene, og til 7. klassene som også ville være med! Dette ble tatt opp i elevrådet, og det ble vedtatt at alle som ønsket skulle få være med og løpe til inntekt for de ebola-rammede i Liberia.
Alle deltakerne skaffet egne sponsorer, som skulle betale en fast sum på 20 kroner, pr runde. Dette ble en stor "happening" på skolen! Det var felles oppvarming, og mange løp, - og alle som løp, løp mange, mange runder...! Og pengene strømmet inn...!

Løp for Liberia

Noen dager senere kom Åsa Tønnesen ned på kontoret mitt med en isboks og lurte på om jeg hadde mulighet til å sette inn pengene på vår konto, til kampen mot ebola? Her er det nok mye mynter, tenkte jeg, da jeg mottok den tunge boksen. Synet som møtte oss da lokket ble tatt av, var overveldende! Jeg har aldri sett så mange penger på én gang før!
Elevene på 5. og 7. trinn på Svendstuen skole hadde på én time løpt inn 57.813 kroner!

Løp for Liberia
Økonomileder Ragnar Falch og bistandskonsulent Anne Ng Forster med et godt grep om pengene

Jeg ble invitert til skolen for å ta i mot det offisielle beviset; et bankkort pålydende 57.813 norske kroner, og jeg fikk også møte elevene på disse trinnene. Fantastisk fine, interesserte og engasjerte barn og unge, som allerede visste mye om ebola og som var tydelig opptatt av hvordan det går med enkelt-skjebner i Liberia. Vi ble enige om at pengene, som sendes uavkortet til Liberia, skal brukes til å følge opp barn og unge, og sørge for at de får mat og muligheten til å vaske seg med klor og såpe, sånn at de kan beskytte seg mot ebolasmitte!
Elevene ved Svendstuen skole er med på å gi mange barn og unge i Liberia et håp for framtiden, og de viser samtidig at det helt klart er håp for framtiden her hjemme også! Deres "Løp for Liberia" er blitt et løp for livet...!

Løp for Liberia
Initiativtager Joachim overrekker bankortet

Løp for Liberia


Løp for Liberia
Elevrådsrepresentanter fra 5. trinn

Løp for Liberia
Elevrådsrepresentanter fra 7. trinn

Løp for Liberia
Iben, Sophia og Ida Oline har også solgt kaker til inntekt for Kampen mot ebola

Løp for Liberia
Åsa Tønnessen med flaskepant-penger fra 5C!
Penger fra flaskepanting og kakesalg ga 1000 kroner ekstra!


© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap

St. Olavs gate 28

0166 OSLO

 

 

Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no

Gavekonto: 3000 13 88084 

Vipps og SMS: 2248

En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no

Org. nummer: 974 230 887

Powered by Cornerstone