Sammen om et bedre liv for alle mennesker

Misjonsmarked til velsignelse

Aske, Øyvind
03.08.2015
Sommerfesten 2015 er allerede historie og misjonsmarkedet med det. Planen dette året var å legge misjonsmarkedet ned på fotballbanen. MBU hadde fått i oppgave å arrangere misjonsløp og vi hadde blitt enige om løypa. Det var med økende spenning og ikke så liten skuffelse når vi fulgte værprognosene under sommerfesten...
Misjonsmarked til velsignelse 
Så var misjonsmarkedet i gang - innendørs! Fra venstre Anne Marie Knudsen og Marit Bjørnevik fra Stavanger med et stort utvalg av selvproduserte produkter, Anne Lise Gjelseth Aske med Afrika pepperkakeformer og minnepinner og Gunnvor Utskott Næsse fra Haugesund med sydde handlenett og sengeteppe.

...og vi forstod at sannsynligheten for regn på lørdag bare økte. Da lørdag morgen kom var skylaget såpass truende at vi besluttet å legge markedet til møteteltet i stedet. Det viste seg å være en riktig beslutning, det regnet heftig under hele misjonsmarkedet.
Misjonsmarked til velsignelse 
Porsgrunn er en ivrig misjonsmenighet! Her representert ved Ellen sara Andersen og Thorild Dahl Lie. De solgte lyslykter, kort, syltetøy og diverse håndarbeid.
Misjonsmarked til velsignelse
Mor Hilde-Gunn og datter Silje Marie Halvorsen koste seg på markedet.

Misjonsmarked til velsignelse
Sengeteppet til Gunnvor Utskott Næsse gikk til slutt for 1000 kroner! Hun sørget også for å sende med en bunke babytepper og veiebukser til Zimbabwe i oktober. Jobb for Misjonskontoret!

Øyvind Aske minnet om at regn betyr velsignelse i Afrika og antydet et mål på kr 75 000.- for innsamlingen. Magnus Løvland & Co laget en ny løype for misjonsløpet og så var vi i gang! Så hva betydde vel været når inne alternativet var så bra? Ikke hadde vi konkurranse fra stranda heller, det var rett og slett ikke noe annet å foreta seg enn å være på misjonsmarkedet og dra kortet og bruke penger!
Misjonsmarked til velsignelse 
Per Frøyd fra Larvik solgte brannslokkingsapparater.
Misjonsmarked til velsignelse
Anita Kleppaker Hansen fra Larvik skaffet penger til misjonen gjennom ansiktsmaling.

Misjonsmarked til velsignelse
Tweens-leiren gjorde en flott innsats ved å selge godterier og klemmer - det ble til penger til skolegang for barna på Fairfield!

Det er noen fordeler å ha misjonsmarkedet i teltet. Det er allerede et serveringsområde med kaffemaskin og opplegg til å steke vafler og sveler. For det andre er det en scene med høyttaleranlegg. Det blir også en veldig fortettet stemning, det koker av folk og salgsbodene står tett i tett. Pengevekslerne (Gunnar og Jo) sitter sentralt ved et bord og fantasien sprudler både hos barna, ungdommene og de voksne. Ja, her dreier det seg virkelig om penger og salg av varer og tjenester til inntekt for misjon. Noen tilreisende kom i tillegg til denne begivenheten. Misjonsløpet startet inne i teltet og det ble nesten ikke ørens lyd med heiaropene, skravlinga og summingen av hundrevis av mennesker. Men folkens – det er akkurat sånn det skal være på et misjonsmarked!
Misjonsmarked til velsignelse 
Marianne Munz (i midten) og Bjørn Martin Broback solgte figurer og julekrybber i stein fra Zimbabwe
Misjonsmarked til velsignelse
Flotte varer fra Zimbabwe til inntekt til barn i Zimbabwe!
Misjonsmarked til velsignelse
Gutta - iført bikini - er klare til misjonsløpet.
Misjonsmarked til velsignelse
Andreas Øksnes fra Oslo Central var en av løperne. Anders Løvland løp flest runder - det ble 26,5 runder på 15 minutter. Det innbrakte til sammen  6 556 kr!
Misjonsmarked til velsignelse
Magnus Løvland, alias kaptein Sabeltann, hadde lagt opp løypa. Well done!

Innsamlingen i år gikk til skolepenger til barna på barnehjemmet på Old Mutare i Zimbabwe, Fairfield Childrens` Home. Det er 75 barn i alderen 5 mnd til 21 år. Det koster 150 kr pr mnd i barneskolen og 500 kr pr mnd for ungdomsskole og videregående skole.
Misjonsmarked til velsignelse 
Anders Isnes solgte jubileumshefter fra 150 års jubileet til Metodistkirken på Grünerløkka, her betaler han for sengeteppet. Gunnar Bradley og Jo Lyshoel hadde god kontroll på innbetalingene.
Misjonsmarked til velsignelse
Det luktet godt av nystekte sveler. Elisabeth Moe Skreosen og Reidun Larsen sørget for ca 6 000.- ved svele- og kaffesalg. Fantastisk!

Hvordan gikk det så med velsignelsen? Jo sannelig nådde vi målet! Misjonsmarkedet inn brakte til sammen kr 91 463. Dette året var det salg av sveler og kaffe – en sikker vinner – det innbrakte kr 6 000.- Årets nyhet var MBUs misjonsløpet med sponsorer, løperne skaffet hele 19 000 kroner til Fairfield!
Som kjent går også offeret på lørdag kveld til misjonsprosjektet. Kollekten endte på kr 41 160.- og til sammen kan Sommerfesten velsigne barna på Fairfield med hele kr 132 623.- Vi sier med Paulus: «Det er saligere å gi enn å få», Apgj 20.35.  Det er veldig inspirerende å arbeide i misjonen med så flott respons!
 
 
 
    

© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap

St. Olavs gate 28

0166 OSLO

 

 

Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no

Gavekonto: 3000 13 88084 

Vipps og SMS: 2248

En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no

Org. nummer: 974 230 887

Powered by Cornerstone