Sammen om et bedre liv for alle mennesker

SOMMERHILSEN MED GLIMT FRA LITAUEN

Aske, Øyvind
29.06.2015
Vi har mottatt en sommerhilsen fra Helen og Bill i Litauen. Her er det jo så mye positivt som skjer! Les i hilsenen deres om sommerleir med besøk fra Molde Soul Children, om åpningen av en ny park i Kybartai like ved den russiske grensa. Kirken i Litauen satser på en ny omgang med Timoteus, dette er spennende. Hvordan kan Metodistkirken være en brobygger mellom litauere som bor i Norge og deres familier i Litauen? Sist, men ikke minst, les om pinsefesten i Pilviskiai som ble en felles feiring av Guds kjærlighet. Les selv hva Helen skriver:
SOMMERHILSEN MED GLIMT FRA LITAUEN
Nye lekepark til barna i Kybertai, med flotte lekeapparater!
 
Sommeren er her og kirkens sommeraktiviteter står for døren. Denne uka starter en av sommerens ungdomsleirer, og vi får besøk fra Molde Soul Children . Vi skal synge sammen, lære nye sanger, bevegelser/dans til sangene, ha formingsaktiviteter, bønnevandring, bålbrenning, spise pølser og den siste kvelden avsluttes med en stor konsert hvor vi skal synge alle de nye sangene vi har lært gjennom leiren. Dette blir flott – og kanskje vi kan starte et Soul Children kor i Litauen – det er en av visjonene våre.
 
For et par uker siden fikk vi være med på åpningen av en ny park i Kybartai på grensa til Kaliningrad. Metodistkirken der har sammen med kommunen åpnet en park med lekeapparater for barn og treningsapparater for voksne. En flott mulighet vi som kirke har til å si at vi er her og at vi er en kirke som tar hele mennesket på alvor  - og nærmiljøet er viktig for oss som kirke.
 
Vi har også startet opp med Timoteus 2 denne våren, det er åtte ungdommer som har tatt fatt på sin ledertrening.  Åtte ungdommer som vil bruke evnene sine og tiden sin i kirkens tjeneste. Vi er velsignet i våre kirke som har slik flott ungdom.
 
Som mange av dere vet bor det mange tusen litauere i Norge og det er en utfordring for Norge men også for Litauen. Metodistkirken i Norge og Soltun Folkehøyskole har derfor stilt spørsmålet om hvordan Metodistkirken kan være en brobygger i forhold til litauere som bor i Norge og til familiene som bor igjen i Litauen. Seminaret endte med mange konkrete ideer som vi håper vi kan sette ut i livet – det handler om å være en kirke som er villig til å ta sin tro på alvor ved å være villig til å gå skrittene sammen med våre medmennesker. 
SOMMERHILSEN MED GLIMT FRA LITAUEN 
Utenfor metodistkirken i Pilviskiai
 
Dette seminaret endte i en flott pinsefest – vi var 120 litauere, av dem 30 barn og unge,  pluss noen nordmenn som feiret pinse sammen i Pilviskiai. Biskop Øystein Olsen talte, klokkeorkesteret fra Birzai spilte, tre av ungdommene fra Pilviskiai delte sin troshistorie, vi sang sammen, og etter gudstjenesten hadde vi en god og lang pause med fellesskap - suppespising, kaffe og kaker, leker for barn og unge før dagen endte med en samling hvor vi gjennom Guds ord og sang fikk sende vår takk til Gud for den kjærligheten Han viser oss hver dag - og ikke minst ved at sola skinte fra en skyfri himmel gjennom hele dagen. Vi opplevde en ny velsignelse den dagen, og et felleskap som fikk ny kraft og energi.
 
Gud har satt kjærlighetens og håpets fingeravtrykk i Metodistkirken  i Litauen denne våren.
 
Takk for at dere alle på ulike måter er med oss i arbeidet i Litauen.
    

© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap

St. Olavs gate 28

0166 OSLO

 

 

Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no

Gavekonto: 3000 13 88084 

Vipps og SMS: 2248

En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no

Org. nummer: 974 230 887

Powered by Cornerstone