Sammen om et bedre liv for alle mennesker

Utvidet samarbeid med Liberia og Sierra Leone

Aske, Øyvind
11.06.2015
20. juni besøkte en internasjonal ledergruppe fra Metodistkirken Diakon-hjemmets Høgskole. Vi gjengir Studieleder Stapnes artikkel under: Diakonhjemmet Høgskole samarbeider med metodistkirkene i Liberia og i Sierra Leone. Nå kan forhåpentligvis samarbeidet bli utvidet med student- og lærerutveksling mellom høgskolen og Vest-Afrika.
Utvidet samarbeid med Liberia og Sierra Leone 
Ledere fra Metodistkirken, bl.a. biskopene  John G. Innis fra Liberia, John Yambasu fra  Sierra Leone og Christian Alsted som representerer Norden, sammen med representanter fra Diakonhjemmet Høgskole. 
 
Ny arbeidsgruppe
Gruppen som nylig møttes på Diakonhjemmet Høgskole, diskuterte muligheten for at studenter fra metodistkirkens universiteter i Vest-Afrika kan tas opp på vår engelskspråklige diakonimaster. Likeså ble det snakket om muligheter for forskningssamarbeid og at lærerkrefter fra høgskolen underviser Vest-Afrika.
Ansatte fra Diakonhjemmet Høgskole har samarbeidet med kollegaer i Liberia og Sierra Leone. Elsa Døhli fra Institutt for sosialt arbeid og familieterapi har hatt oppdrag knyttet til evaluering av et liberisk – norsk lokalsamfunnsutviklings program og presenterte dette arbeidet for oppdragsgiverne i Liberia i april i fjor.
Samarbeid om forskning og undervisning
På samme tid foreleste Harald Askeland og Leif Stapnes fra Insitutt for diakoni og ledelse om verdibasert ledelse på UMU United Methodist University in Monrovia. Delegasjonen ønsker å utvikle et samarbeid om forskning og undervisning med UMU og et tilsvarende universitet i Liberia, og en egen arbeidsgruppe med Elsa Døhlie som vår representant ble nedsatt.
Ebola satte stopper for samarbeid
– Nå når ebolaepidemien er over kan forhåpentlig dette arbeidet tas opp igjen, etter at alt ble satt på vent under epidemien, sier Leif Stapnes.
– Møte var meget konstruktivt og lærerikt, og i løpet av juni skal vi få en konkrete tilbakemelding på mulige samarbeidsområder og prosjekter. Det var svært sentrale kirkeledere fra Vest-Afrika som var her for å diskutere samarbeidet mellom oss. Vi følte oss beæret, sier Leif Stapnes.
 
 
Leif M Stapnes
Studieleder
Tlf: 22 45 18 11
Mob: 91 56 51 33
 
Diakonhjemmet Høgskole
Programområde ledelse
Institutt for diakoni og ledelse
Diakonveien 16

0319 Oslo 

Siste artikler
Relaterte artikler
Vi stanser først på brua, det var her det først begynte tilbake i 2014. Naturen har nå slettet alle spor etter anleggsarbeidet. Vegetasjonen vokser tett opp til steinsettingen og natursteinene er sauset inn i søle og rødt støv. Joy betyr glede og det var stor glede da CELAD svarte ja til Joyah om å bygge brohoder på begge sider av brua som veimyndighetene hadde laget over elva. De hadde slurvet med brohodene og resultatet var at brua lå der isolert med dype kløfter på hver side, utilgjengelig både for folk og fe, og ikke minst for biler. I regntiden vokser elva så mye at den hadde vasket ut jordmassene på hver side av brua. Les mer
Nyhetsbrevet ble sendt ut i begynnelsen av oktober, med hovedfokus på katastrofen i Freetown, Sierra Leone. Høstens nyhetsbrev har et nytt utseende, som matcher vår nye hjemmeside! Ønsker du å få tilsendt nyhetsbrevet i posten, eller på e-post, ta kontakt med oss, så sender vi det til deg! Les mer
- En stor takk for deres kjærlighet og omtanke for vårt folk her i Sierra Leone, sier biskop Yambasu. Les mer
Våre venner i Sierra Leone ber om hjelp, og det kan du være med og gi! Les mer

© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap

St. Olavs gate 28

0166 OSLO

 

 

Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no

Gavekonto: 3000 13 88084 

Vipps og SMS: 2248

En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no

Org. nummer: 974 230 887

Powered by Cornerstone