Sammen om et bedre liv for alle mennesker

Påskehilsen

Lovelace, Bill og Helen
19.04.2014
Timoteus og Alfasamlinger er noen av velsignelsene vi har fått være en del av i det sist!
Jula varer helt til påske – slik virker det i hvertfall når det kommer til hilsener og oppdateringer fra oss i Kaunas. Det er med andre ord lenge siden dere har hørt fra oss, men det betyr ikke at det har vært stille på aktivitetsfronten. Her er noen glimt fra vinterens og vårens aktiviteter og opplevelser.
 
Timoteus
Januar startet opp med den andre av tre weekender på Timoteus ledertreningskole for ungdom. Vi har sett ungdom utvikle seg fra ”ungdom på leir” holdning til ungdom som ønsker å ta ansvar, vi ser nå ungdommer i kirkene våre som gleder seg til å ta fatt på lederoppgaver. Det er 10 ungdommer som har fått sitt lederbevis fra oss i Metodistkirken her i Litauen og flere er klare til å begynne på ledertreningsskolen.
 
På den siste weekendsamlingen i mars var det planlegging av søndagens gudstjeneste som var et av hovedtemaene og på søndagen inviterte ungdommene til gudstjeneste i Metodistkirken i Pilvisikai. En flott dag med flotte og entusiastiske ungdommer. Takk til MBU, Frøydis Grinna, Inger og Harald Olsen for at dere har vært med på å inspirere og utvikle kirken vår her i Litauen gjennom Timoteus.
 
Timoteusungdommene fra Pilviskiai er aktive medlemmer av planleggingsteamet for Årskonferansen neste uke! Timoteus gir resultater!
 
Vi har planlagt minst en lørdagssamling til med ungdommene – både for å følge dem opp og for å feire fellesskapet og kallet til tjeneste. Neste ledertreningsskole håper vi kan starte opp i februar 2015.
 
Trosopplæringsplanen
Ikke bare har Metodistkirken i Norge hjulpet oss med oppstart og gjennomføring av Timoteus, de har også gitt oss muligheten til å oversettelse trosopplæringsplanen – Tro som bærer. Den er nå ferdig oversatt og vi håper vi kan få trykt den slik at vi kan presentere den på Årskonferansen 2014.  Et flott verktøy for barne- og ungdomsarbeidet vårt!
 
Alfa
Den engelsktalende bibelgruppa Bill og jeg har ledet var i høst klare til å gå et skritt i forhold til å nå ut til nye mennesker, og gjennom bønn og samtaler var vi enige om å starte Alfakurs. Sist uke var vi 21 barn og voksne som var sammen i Alfagruppen. En flott gjeng som begynner å trives godt sammen.  
 
Og sammen med de andre aktivitetene i menigheten i Eiguliai (en av menighetene i Kaunas) – mødregruppe, seniorgruppe, bønn og samtalegruppe, vaskemaskinprogram, engelskundervisning, familiegruppe - ser vi behovet og grunnlaget for å starte opp igjen med gudstjenester på søndagen. Inspirerende!
 
Ububtu
Det siste året har jeg vært med i planleggingen av en Ububtu uke her i Litauen. Det er 10 kvinner fra USA og 26 kvinner fra Litauen som gjennom en uke skal dele sin historie, sine erfaringer, sin tro og sin kultur i ulike aktiviteter. Dette blir spennende -  jeg skal nok dele noen av erfaringene fra Ubuntuuka med dere på bloggen min!
 
Jeg har også vært så heldig å få undervise om diakoni på Metodistkrikens studiesenter i Tallinn. En utfordrende og lærerik opplevelse. Samtidig som jeg har vært mentor for den første diakonen som er klar for å bli ordinert på Årskonferansen neste uke. Dette er den tredje gangen jeg får være med å ordinere den første diakonen i en Årskonferanse.
 
Mange flotte opplevelser vi har fått være med på, men størst av alt er at Jesus Kristus er oppstanden , ja sannelig han er oppstanden!
 
Vi ønsker dere alle en velsignet og god påskemorgen her fra Kaunas!

© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap

St. Olavs gate 28

0166 OSLO

 

 

Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no

Gavekonto: 3000 13 88084 

Vipps og SMS: 2248

En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no

Org. nummer: 974 230 887

Powered by Cornerstone