Sammen om et bedre liv for alle mennesker

Metodistkirken i Ukraina er i nød og ber om hjelp

Aske, Øyvind
09.04.2015
I et brev fra biskop Christian Alsted i april blir vi i vår Årskonferanse bedt om å gi et bidrag til våre søsken i Ukraina som gjennomgår veldig vanskelige tider. I et eget brev fra biskop Khegay (under) blir deres behov beskrevet. Metodistkirkens Misjonsselskap har fått inn penger til Ukraina fra våre menigheter og var klare til å sende disse da denne forespørselen kom! Det er en glede å melde tilbake til våre menigheter at vi i har overført kr 57 000 til vårt biskopskontor i København. De vil kanalisere disse midlene videre til biskop Khegays kontor i Moskva.
Metodistkirken i Ukraina er i nød og ber om hjelp 
Biskop Eduard Khegay er metodistbiskop i Eurasia biskopsområde. her er han sammen med vår biskop, Christian Alsted. 
 
Brev fra biskop Eduard Khegay.
 
Det er forskjellige behov som jeg nevner her og spør om forbønns støtte og mulig finansiell hjelp.
 
1. Det er opptil 20 personer fra Luhansk regionen som har blitt flyktninger og flyttet til Uzhgorod i Vest Ukraina. Noen av dem er medlemmer i forskjellige protestantiske kirker i Lugansk og går nå i metodistkirkene i Uzhgorod og Kamyanitsy. To av familiene bor sammen med våre metodistfamilier i Uzhgorod. Noen er ikke kirkefolk og har leid seg inn der hvor de har funnet en ledig plass. De som er yngre har klart å finne seg en jobb, mens de eldre  har ikke klart det. Noen av familiene kom med barn. Menighetene våre har prøvd å hjelpe dem så godt som de kan. Den ukrainske økonomien er svak og de fleste har økonomiske problemer. I fjor høst ble vi velsignet med å motta økonomisk støtte gjennom UMCOR og mange mennesker fikk øyeblikkelig hjelp. Det å etablere varige ordninger for humanitær hjelp er en annen prosess som vil ta lang tid og mye menneskelige ressurser fra vår side. Vi undersøker dette nå.
 
Det vil være verdifullt for våre folk å motta hjelp slik at de kan bli i stand til skaffe mat til flyktningene fra Lugansk. Et grovt overslag viser at $ 100 pr mnd vil dekke mat for en person i en måned. Med en familie på tre vil $ 150 kunne dekke matutgifter pr måned. Den ukrainske valutaen hryvnia er veldig svak nå.  Grovt sett er det behov for $ 1000-2000 pr måned for å betale for maten for disse 20 flyktningene. Vi vet ikke hvor lenge støtten vil være nødvendig, men vi håper at krigen vil slutte og at de kan vende tilbake til sine hjem igjen i år eller neste år.
 
2. Det er to byggeprosjekter i Uzhgorod regionen som ble drevet for to år siden, først og fremst med assistanse fra kirker i USA. På grunn av situasjonen i Ukraina avlyste åtte misjonsgrupper sine turer i fjor og støtten til byggeprosjektene stanset også opp. Jeg har forgjeves forsøkt å forklare til våre partnere at det er like trygt å reise til Vest Ukraina som hvor som helst i USA.
 
Et prosjekt er kirkebygging for Roma UMC. Dette er en veldig spesiell tjeneste siden den blir drevet i en rom-landsby. Gjennomsnittlig kirkebesøk er på 40. Det er 50 barn og ungdom som er ivrige etter å lære og leke. Partnere fra USA har investert rundt $ 30 000. Vi trenger ytterligere $ 30 000  for å ferdigstille prosjektet.
 
Det er en lignende situasjon i Perechin i nærheten av Uzhgorod hvor unge mennesker fra Kamyanitsy UMC arbeider for å få nytt liv i prosjektet. Vi ønsker å gjøre ferdig byggeprosjektet og få en kirkebygning som også kan tjene som et konferansesenter. Det trengs ca. $ 30 000 for å fullføre dette prosjektet.
 
Metodistkirken i Ukraina er svært takknemlige for deres støtte i denne vanskelige situasjonen. Be for oss. Tusen takk.
 
I Kristus, Eduard
 

© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap

St. Olavs gate 28

0166 OSLO

 

 

Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no

Gavekonto: 3000 13 88084 

Vipps og SMS: 2248

En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no

Org. nummer: 974 230 887

Powered by Cornerstone