Sammen om et bedre liv for alle mennesker

Emma Okai er vår nye Codevpro-direktør i Liberia!

Aske, Øyvind
19.03.2015
Leder for arbeidet i Liberia har opp til nå vært Jonathan Kaipay. Han ble valgt til senator for en stund siden og biskopen har nå utnevnt Emma Okai som ny direktør. Hun har vært flere ganger i Norge og flere kjenner henne. Likevel har hun vært litt i skyggen av den meget utadvendte tidligere direktøren. Hvem er Emma og hva tenker hun på?
 Emma Okai er vår nye Codevpro-direktør i Liberia!
Emma Okai  på kontoret. Til nå har hun hatt ansvaret for økonomien, nå er hun ny direktør.

Hun ble født 5. desember 1971 i Harrisburg, det er en gammel bydel utenfor Monrovia. Der vokste hun opp sammen med familien sin, hun har 5 søstre. Hun tok grunnskolen i Harrisburg og High-School i Monrovia. Seinere tok hun sin Bachelor grad i regnskap og ledelse ved Liberia Universitet. Barndomshjemmet i Harrisburg er fremdeles der selv om foreldrene er døde. Men hun pleier å reise dit noen ganger i året for å besøke tanter og øvrig familie. Selv bor Emma og mannen Ben og deres 3 døtre Charlyne (17), Aquila (14) og Ernestine (9) i Paynesville utenfor Monrovia.
Emma Okai er vår nye Codevpro-direktør i Liberia! 
Emma trives godt ute på prosjektene, hun har en god tone med arbeiderne. Den nye skolen i Velleyta

Emma Okai er vår nye Codevpro-direktør i Liberia!
På Codevpros første prosjekt. Det er  kassavakverna i Velleyta. Om få dager skal den innvies. CIEP leder Adolphous ved siden av Emma

Emma Okai er vår nye Codevpro-direktør i Liberia!
Det er tid for nok en opplæings- og erfaringsrunde. Det er viktig at landsbybefolkningen føler eierskap til den nye kassavakverna, Nytt driftsstyre må etableres.
 
Emma har tidligere arbeidserfaring. Hun begynte først med sin egen butikk som så mange andre, hvor hun solgte forskjellige matvarer, såpe og andre dagligvarer. Så fikk hun jobb i Liberian National Fireservice (brannvesenet) hvor hun arbeidet som sekretær ved direktørens kontor.  Det er på denne tiden hun søkte seg over til Metodistkirken for å jobbe der.  Først i Department for Agriculture (jordbruk), så til Connectional Ministries før hun i 2008 ble utnevnt av biskop Innis som en av to ledere for den nyopprettede «norske» programmet i Metodistkirken i Liberia, Codevpro (Community Development Project / Landsbyutviklings-prosjekt). Ved Årskonferansen i 2011 ble Misjonsalliansens arbeid inkludert gjennom CIEP. Codevpro og CIEP ble organisert under et nytt departement i Årskonferansen som ble kalt DCS (Department of Community Services). I 2014 hadde DCS et budsjett på innpå en million dollar.
 Emma Okai er vår nye Codevpro-direktør i Liberia!
Her er vi i en landsby like ved retreatsenteret White Plains. Her skal det bygges bro og landsbyen må ta den største delen av ansvaret
Emma Okai er vår nye Codevpro-direktør i Liberia!
Emma motiverer, forklarer og oppmuntrer 

Emma har vært metodist hele livet. Hennes barndoms kirke var St John UMC i Harrisburg. Nå er hun medlem i Refuge UMC i Monrovia og sitter i menighetsrådet her. Hun har sete i nominasjonskomiteen og i disiplinærkomiteen for kvinner. Hun er med i Metodistkirkens Kvinneforbund og går på gudstjenester hver søndag.
 Emma Okai er vår nye Codevpro-direktør i Liberia!
I Compound 3 i  Buchanan ligger Codevpros flaggskip, det er et nytt bydelssykehus med 4 avdelinger. Det har vært ulage med vaktholdet og Emma må rydde opp. Mannen i midten er Sam. Han er
leder for Codevpro på kontoret.

Emma Okai er vår nye Codevpro-direktør i Liberia!
Kola Town. Her bygges ny flott skole for CIEP som samarbeider med Misjonsalliansen. Emma er direktør også for dette arbeidet.

Emma Okai er vår nye Codevpro-direktør i Liberia!
Det går ikke så fort med møbelsnekkerne som ønskelig. Må arbeidet over på akkordlønn?
 
Det blir ikke mye tid til andre ting utenfor arbeid og kirkeengasjement! Det som opptar resten av tiden hennes er familien. Akkurat nå prøver hun å få seg egen bil, noe hun ser på som en stor fordel. Men Emma har en personlig drøm: Det er å ta en mastergrad, enten i utdanningssektoren eller innen utviklingsstudier. Hun føler at hun vil stå faglig sterkere med mer utdannelse. Bachelorgraden begynner å bli vanlig i Liberia nå, derfor vil hun gjerne ta sin mastergrad.
 
Emma føler seg ikke nervøs for å ta over som leder for DCS-kontoret. Hun er glad for at biskopen utnevnte henne. Hun har så mye erfaring at hun vet at hun kan takle jobben som nå er bedre rotfestet enn i begynnelsen. Emma kjenner både prosjektene, landsbyene og folket. Det er viktig for henne å understreke at selv om hun ikke har samme lederstilen som Jonathan, så har hun sin egen styrke. Hennes styrke er at hun kan identifisere seg med folk i lokalsamfunnet og deres daglige utfordringer. Hun mener selv at hun har et godt lag med arbeiderne, at hun kan mobilisere dem til å gjøre jobben som må gjøres.
Emma Okai er vår nye Codevpro-direktør i Liberia! 
Invielsen av Codevproskolen i Vartekeh. Det er representanter fra myndighetene, fra kirken, lokalsamfunnet - og Norge. Emma leder programmet. Det er en viktig dag for landsbyen!
 
Samtidig vil det bli rart å drive kontoret og utearbeidet uten Jonathan, etter så mange år har de blitt ganske samkjørte! Staben er i dag blitt så stor at de kan hjelpe og støtte hverandre. Grunnlaget er lagt for å drive effektivt og med høy kvalitet. Så er ikke Jonathan langt unna selv om han vil få mye å gjøre som senator.  Jonathan har et stort hjerte for DCS avdelingen og det vil han alltid ha. Han har lovet å hjelpe til på alle de måter han kan. Emma føler at hun har Jonathan i ryggen hvis hun trenger ham.
Emma Okai er vår nye Codevpro-direktør i Liberia! 
Emma  tilskynder foreldrene å sende barna på skolen, takker alle involverte samarbeidspartnere og takker for geita.
 
Emma er glad i arbeidet sitt! Det gir henne mulighet til å bringe forandring og forvandling til folket hennes. Det er vanskelig for henne å peke på et spesielt prosjekt. Alle prosjekter har sine utfordringer. Felles er at alle trenger opplæring slik at de kan bli myndige innbyggere i lokalsamfunnet sitt.
 
Vi gratulerer Emma som ny leder i på Codevpro-kontoret. Det er en erfaren og vel kvalifisert nybakt direktør som nå tar over!
 
    

© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap

St. Olavs gate 28

0166 OSLO

 

 

Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no

Gavekonto: 3000 13 88084 

Vipps og SMS: 2248

En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no

Org. nummer: 974 230 887

Powered by Cornerstone