Sammen om et bedre liv for alle mennesker

God Påske!

Aske, Øyvind
20.04.2014
Påsken 2009 var Anne Lise og jeg i Monrovia. På vei til gudstjeneste på Langfredag hørte vi på bilradioen. Der var det et innringerprogram hvor lytterne kunne gi sin mening om Good Friday som denne dagen heter på engelsk.
Var denne fredagen virkelig en god fredag? En av de som kommenterte dette sa det slik: ”Om jeg hadde hatt en kamerat som var død på langfredag, men som var blitt levende igjen på søndag, da ville ikke jeg sørge hver langfredag men heller være takknemlig for at han fikk livet tilbake igjen.”
 God Påske!
Korsfestelsen har en tydelig mollside, Jesus ble forkastet og han måtte lide like til sin død. Han gav det største av alle offer, Jesus gav sitt liv. Han gjorde det for vår skyld og betalte prisen som du og jeg skulle ha betalt. Da er vi inne på Langfredagens andre side: Korsfestelsen var nødvendig for at vi skulle få ta del i det som er så mye mye større, nemlig oppstandelsen fra de døde, livets oppstandelse.Ja Jesus døde, men i sin død seiret han over døden og dødskreftene. Gud elsker oss så mye at Han lot sin eneste sønn dø for at du og jeg skulle få leve. Det er Langfredagens seiersbudskap.
 
På 1. påskedag stod Jesus opp fra døde. Det er et mektig vitnesbyrd om at Jesus virkelig er Guds Sønn og at Han har det evige livet i seg. I dag på 1.påskedag skal vi la takknemligheten til Jesus fylle oss. Vi er takknemlig for at han dekket et fellesskapsbord for oss der han selv er til stede på Skjærtorsdag. Vi er takknemlig for at Han døde i vårt sted og for våre synder på Langfredag. Vi er takknemlige for oppstandelsens store under på søndag som åpnet himmelens dør for oss. Frelsen er fullbrakt!
 God Påske!
Til gjengjeld er troen på Jesus vårt eneste håp for evigheten. Gud være lovet for at Han sendte oss sin sønn Jesus Kristus! Det er dette budskapet som er drivkraften og motivasjonen vår for alt vårt misjonsengasjement både ute og hjemme. Vi er takknemlige for hva Gud har gjort for oss og i oss. Vår bønn er at Han må få frihet til å virke gjennom oss slik at andre kan få smake og se at Gud er god!
Misjonskontoret ønsker menighetene og alle venner en velsignet påske!

© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap

St. Olavs gate 28

0166 OSLO

 

 

Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no

Gavekonto: 3000 13 88084 

Vipps og SMS: 2248

En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no

Org. nummer: 974 230 887

Powered by Cornerstone