Sammen om et bedre liv for alle mennesker

Julehilsen fra Litauen

Forster, Anne Ng
13.12.2013
Julegatene er ferdigpyntet her i Kaunas, og i Gamlebyen leder julegatene opp til torvet og julebyen med mange salgsboder rundt det store juletreet - som i år er strikket med hvite plastikkposer som garn. Det er formet som et isslott og på toppen er det et grantre som kommer ut fra isslottets tak!
Julehilsen fra Litauen

I slutten av november er det vi snakker om her i Kaunas, hvordan kommer årets juletre til å se ut. Jula vi flyttet hit var juletreet satt sammen av tusenvis av bunner på grønne Sprite flasker, fjorårets tre var pyntet med gull og store engler og i år er det strikket! Så velkommen til Kaunas for en annerledes juletreopplevelse
Ved siden av å vente i spenning på årets juletre har vi også hatt besøk fra Norge, vi har vært på besøk i våre menigheter her i Litauen, og nå er vi godt i gang med juleforberedelser i kirkene vår. Det er tenning av adventskransen, julekonserter, juleavslutninger og juleaktiviteter.
 
I menigheten i Eiguliai her i Kaunas skal vi på tredje året samles til juleverksted med mange ulike aktiviteter, julegrøt med mandel og få høre historien om Skomakeren skrevet av Leo Tolstoj.
Det er spennende å få være en del av mange tradisjoner og kulturer – og vise hva som er forskjellig, men også hva som er likt –mange av tradisjonene er de samme.
 
Denne høsten har vi fått være med på mange spennende opplevelser og høydepunkter.  Et av høydepunktene var å få komme tilbake til Familiesenteret i Kiev, møte alle familiene og ungdommene vi arbeidet sammen med mens vi bodde i Kiev og dele historier, tanker og opplevelser med dem – mimre om de flotte leirene vi hadde sammen med Norge, om alle turene vi hadde og om alt det andre positive som hadde skjedd i tiden vi var sammen.  Juleevangeliet om Jesus som ble født i en stall og ble verdens Frelser ble levende for oss i Kiev i oktober.
 
Nå når vi er på veg inn i julehøytiden, når vi skal feire Jesu fødsel og minnes hva han har gjort for oss – blir vi også minnet på at det er vi som er Jesu hender og føtter i dag, det er vi som skal få være med på å spre Jesu kjærlighet videre. Det er det, det handler om!
 
Velsignet adventstid og julehøytid til dere alle og takk for at dere omslutter oss med bønn!
 
Helen og Bill Lovelace

© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap

St. Olavs gate 28

0166 OSLO

 

 

Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no

Gavekonto: 3000 13 88084 

Vipps og SMS: 2248

En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no

Org. nummer: 974 230 887

Powered by Cornerstone