Sammen om et bedre liv for alle mennesker

Ut av plastikken

Aske, Øyvind
19.09.2013


 Ut av plastikken
Fra seremonien i det gamle skolehuset
 
På mitt første utenlandsoppdrag i Sierra Leone presenterte direktøren for CELAD Smart Senesie meg som den nye misjonssekretæren enda ikke pakket ut av plastikken. Dermed erklærte han meg herved som pakket ut av plasten og gav meg ordet med et stort glis. Denne oppgaven var takknemlig: den bestod i å gratulere landsbyen  Lungi med ferdig fundament for den nye barneskolen. De har en tradisjonell bygning med leirvegger hvor barna går de tre første årene. Den nye skolen blir en moderne betongbygning som skal romme klassetrinn 1 til 6. i tre store klasserom. Dermed slipper de små fjerde-, femte- og sjetteklassingene å gå flere kilometer på smale og farlige veier. Neste fase i prosjektet er å bygge bolig for lærere slik at de kan være bofaste i landsbyen. Regjeringen i Sierra Leone har en spenstig skolepolitikk: hvis landsbyen bygger skole vil de skaffe lærere. Prosjektet utløser attpåtil midler til å sikre rent vann og oppdaterte sanitærforhold. Lungi er en landsby med en befolkning på rundt 2000 mennesker, hvorav 300 barn. Derfor er dette en reell utvikling for landsbyen. Og ingen er i tvil om hvem som står bak. Metodistkirkene i Sierra Leone og Norge demonstrerer Guds kjærlighet i praksis!
 
Men utrykket er bra. Jeg føler jevnlig knitringen av plasten. Læringskurven er så bratt at jeg noen ganger føler at mens jeg tar ett skritt fram så blir jeg tvunget to skritt tilbake rundt neste sving. Utfordringen vår  er at «Partnership in Development» som programmene våre heter i Liberia, Sierra Leone og Zimbabw, nå skal kobles sammen med akademiske institusjoner i Norge og Liberia for å dokumentere arbeidet vårt. Dette er både en spennende og utfordrende videreutvikling som vi har store forhåpninger til.
 Ut av plastikken
Fundamentet på det nye skolebygget er ferdig, hele landsbyen gleder seg!
 
Mr Senesie hadde faktisk rett i at dette var mitt første oppdrag i Afrika, likevel var ikke Lungi først ute. Min aller første oppgave var å delta på et misjonsråd med andre misjonsledere fra andre europeiske land, i Wuppertal i Tyskland, sammen med misjonsrådets styreleder. Samme uke var vi på misjonskontoret vertskap for Liberias biskop Innis og hans kone. Før avreise til Sierra Leone  hadde vi styremøte i Misjonsrådet. Jeg har også deltatt på en misjonskonferanse i Oslo i regi av Norme.
 Ut av plastikken
Stor stas da vi dukket opp, her er den gamle skolen utenfra
 
Utpakkingen i forhold til menighetsbesøk skjedde i den lokale misjonskomiteen i Centralkirken i Oslo hjemme hos Bjørn Sivert Broback torsdag 29. september. En av mange misjonskomiteer hvor misjonsgløden gir svært så konkrete resultater i et av våre samarbeidsland. Kort sagt: hver dag har nye utfordringer og jeg lengter etter «dette har jeg gjort før» følelsen. Takk for at dere stundom har en fersk misjonssekretær i tankene.
 Ut av plastikken
Formannen i den lokal komiteen gjør rede for framdriften
 
For ordens skyld: skoleprosjektet i Lungi har enda ikke funnet sin norske partner blant menighetene i Norge!
 
 
Misjonshilsen fra  Øyvind Aske.
 

© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap

St. Olavs gate 28

0166 OSLO

 

 

Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no

Gavekonto: 3000 13 88084 

Vipps og SMS: 2248

En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no

Org. nummer: 974 230 887

Powered by Cornerstone