Sammen om et bedre liv for alle mennesker

Skole i Dementa i Liberia

Odland, Tove
15.09.2013
Lansbyens store sønn reiste til USA ogda han han hadde tjent penger ville han gi folketsitt en skole! Da bygggingen var godt i gang, mistget han jobben sin og kunne ikke støtte mer. Landsbyen er så glad for at COEVPRO kan være med på å fullføre skolebygget - de er så entusiastiske og glade - takknemlige til Dolo og takknemlige for CODEVPRO
Skole i Dementa i Liberia

SKOLE I DEMENTA
 
Det er en tidlig morgen i Gbarnga. Jeg har bestilt frokost på et lille hotellet der Jonathan Kaipay og jeg har overnattet. Jeg ser ikke Jonathan noe sted - lurer på om han spist eller hvordan det er. Om litt ser jeg ham ute ved bilen, ikke ferdig kledd - men i full gang med å se til at et av dekkene på bilene var fikset. Det ble stadig lite luft i det da vi kjørte rundt i bushen dagen før. Vi hadde vært på besøk til etpar prosjekt i Lofa county dagen før, og veiene bar virkelig preg av at nå er det regntid!
Om litt kom han inn i spiserommet klar for frokost - og ikke lenge etter kom også tilsynsmannen i Gbarnga, og spiste sammen med oss. Han ville hilse på oss når vi var i distriktet hans, men ikke bare det, han ville ta oss med til landsbyen Dementa som ligger etpar mil fra Gbanga sentrum
CODEVPRO hadde godkjent å bygge ferdig en skole i Dementa. Og det var en interessant historie.
For mange år siden reiste en av landsbyens sønner, Dolo, til USA. Da han hadde fått bra stilling og bedret økonomi ville han gjøre noe skikkelig for landsbyen sin - han ville bygge en skole for det var langt til skole for barna der, nesten ingen hadde mulighet til å få skolegang. For en glede i landsbyen Dementa og omkringliggende landsbyer - en befolkning på ca. 2000 mennesker! De gikk i gang med stor glede og bygget skolen.
Så skjedde det at han som hadde reist til USA mistet jobben sin, han hadde ikke råd til å fullføre byggingen av skolen - der var vegger klare men ikke tak, indre vegger - hele prosjektet stoppet opp!
De er stolte av sin sønn i USA, men hva skulle de gjøre nå? COEVPRO ble svaret! Det skal nå bli tak, noe ombygging og ikke minst skal skolen bli ferdig!!
Skole i Dementa i Liberia

Skole i Dementa i Liberia
Det var bare så flott å komme til Dementa denne formiddagen - dårlige veier betydde ikke noe, for det var slik glede Vi kom til en port - for det var kveg der som ikke skulle på villstyr! - Og flere ungdommer var i full gang med å slå gress!

Skole i Dementa i Liberia

Det var hauger med sang og stein rundt skolen - og mange barn og voksne kom og møtte oss. De gleder seg veldig til å gå i gang med byggingen igjen - håpet vil bli virkelighet.
Skole i Dementa i Liberia
Dette prosjektet blir jo et CHABAZA prosjekt! - noen er i gang, det gjør noe selv og så får CODEVPRO komme og gi sitt bidrag.

Skole i Dementa i Liberia
 Jonathan ga god informasjon og møtte folk med sin vanlig gode og entusiastiske lederskap
Jeg ble så glad over å møte denne landsbyen - kjenner at vi er med på å gi så mange mennesker et bedre liv! 

Skole i Dementa i Liberia
Lærer med barna sine - og den ene hadde denne kjempe T-skjorta med "Assistance From A Distance" -
ikke hjelp men assistanse! Vi er sammen om å bygge skole i Dementa!
 
 

© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap

St. Olavs gate 28

0166 OSLO

 

 

Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no

Gavekonto: 3000 13 88084 

Vipps og SMS: 2248

En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no

Org. nummer: 974 230 887

Powered by Cornerstone