Sammen om et bedre liv for alle mennesker

Vi minnes Åsta Elisabeth Eriksson med glede

Odland, Tove
09.09.2013
Tiligere misjonær Åsta E Eriksson døde fredfullt 3 juli. Hun ble 91 år gammel. En spesiell kvinne er gått bort. Verden er fattigere uten henne. På bildet er hun sammen med biskop E. Nhiwatiwa fra Zimbabwe, bildet ble tatt i 2009.
 Vi minnes Åsta Elisabeth Eriksson med glede
 
Åsta Eriksson døde 3. juli 2013 med sine nærmeste hos seg. Åsta hadde levd et langt og innholdsrikt liv - hun ble 91 år gammel.
 
Åsta blir omtalt som søndagsskolelæreren fra Levanger som ble kirkebygger og en institusjon i Afrika. Sammen med sin Kåre dro hun til Selly Oak College i England for forberedelser til tjeneste da hun var 25 år gammel, og så dro de til Afrika da hun var 26.
 
Hele hennes liv var preget av tjenestevillighet både lokalt og internasjonalt.
Hun kunnen noen ganger undre seg både over Guds veier og over kirkens prioriteringer og veier, men hun så alt fra tjenestens perspektiv og med spørsmålet:
Hva er det Gud vil og kan bruke oss til her?
 
Hennes lojalitet var stor. Lojalitet til kallet, kirken og ikke minst til Kåre og sine barn. Denne lojaliteten gjorde det mulig for Kåre å fortsette etter at han var blitt blind.
 
Hun var sjenerøs med sin kjærlighet - hun behandlet alle likt. For henne var det enkeltmennesker som telte. For en evne hun hadde til å snakke med folk.
 
Det var to store sorger i Åstas liv - å miste barnet sitt da de var i Afrika, og det å se sitt elskede land Zimbabwe (Sør Rhodesia) forvitre. Hun og Kåre opplevde det smertefulle å bli utestengt fra Zimbabwe av det hvite mindretall styret.
 
I 1948 reiste de til Zimbabwe, 1949 årboken i Zimbabwe notert som nye. De tjenestegjorde flere steder og i ulike posisjoner i de 30 årene de var misjonærer.
Etter å ka kommet til Norge startet de sin tjeneste i 1977 på Soltun Folkehøgskole. De fortsatte sin tjeneste i misjonen da de var på Soltun - og de har betydd utrolig mye for elever og ansatte der!

Vi minnes Åsta Elisabeth Eriksson med glede
 
Hvor enn vi er i Zimbabwe er det noen som fremdeles spør etter Eriksson - og da etter både Åsta og Kåre. Vi får ekstra status fordi vi har kjent dem! De er virkelig høyt elsket i Zimbabwe.
 
I 2009 da biskop Nhiwatiwa i Zimbabwe var på besøk i Oslo, kom hun ens ærend ned for å hilse på ham.
Gleden over gjensynet var stort og gjensidig.

 
 
Noen mennesker prøver å bygge rundt seg selv for å bevise sin storhet.
Åsta hadde ingenting å bevise, hun eide storheten i sitt sinn og sitt vesen og ble derfor et naturlig samlingspunkt. Hennes varme, omsorg, vennlighet og kjærlighet vil leve videre. Hun døde mett av dager, men savnet etter henne vil i mange, mange år være stort og merkbart både for hennes nære familie og for alle oss som fikk møte henne.
 
Det er med sorg og takknemlighet vi lyser fred over Åstas gode, sterke og vennlige minne!
 
 
 
Roar G. Fotland                               Tove Odland
 
 
 
Hjertelig takk for minnegave i forbindelse med Åsta E Erikssons bortgang.
Øyvind Aske
Misjonssekretær
 

© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap
Postboks 2744 St.Hanshaugen
0131 Oslo

Besøksadresse: Akersbakken 37, 0172 Oslo 

Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no

Gavekonto: 3000 13 88084 

Vipps og SMS: 2248

En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no

Org. nummer: 974 230 887

Powered by Cornerstone