Sammen om et bedre liv for alle mennesker

Øyvind Aske

Forster, Anne Ng
19.12.2013
Øyvind AskeJeg kom inn i vår kirke nettopp gjennom misjonen. Jeg var student ved jordbruksskolen på Tomb i Råde da jeg møtte Jesus og ble frelst. Jeg hadde mine planer som 24-åring, men jeg sa til Gud: «Nå har jeg gitt mitt liv til deg nå får du skaffe meg en jobb.» Ikke lenge etter var det noen fra metodistkirken som hadde vært innom skolen og hengt opp en etterlysning etter medarbeidere til et jordsbruksprosjekt i Liberia, Vest-Afrika. Da jeg ringte telefonnummeret og kom jeg til misjonssekretærens kontor i St Olavsgt 28, det var Juel Nordby. Vi hadde en hyggelig prat, seinere også på hans kontor.

Det endte med at jeg søkte på stillingen som agronom – og misjonær – og fikk den. Dermed begynte mitt livslange samarbeid med Metodistkirkens Misjonsselskap og den kirken som skulle bli mitt nye hjem. Etter misjonskurs på Selly Oak i Birmingham og på seminaret vårt i Bergen var jeg klar for Liberia i 1981. De tre årene i Gbason Town ble en god innføring i misjonærlivet, men jeg fant fort ut at jeg likte bedre å forkynne Guds Ord i landsbyene på kveldene enn å utvikle jordbruket.
 
Jeg opplevde at Gud kalte meg til å bli metodistpastor mens jeg var i Liberia. Anne Lise og jeg giftet oss i 1985 og vi har to gutter. Jeg har vært pastor i Molde, Skien og Tistedal menigheter. Jeg satt en periode i misjonsstyret på 90-tallet og fikk et halvt års opphold tilbake i Liberia i 2009. Jeg tok videreutdannelse i teologi fra 2009 til 2013 og skrev en masteravhandling om misjon i Afrika. Da jeg fikk stillingen som misjonssekretær er jeg dermed tilbake der jeg begynte – i misjonen. Her trives jeg bra og steller med Guds hjertesak, Han som vil at alle skal bli frelst og lære Hans kjærlighet å kjenne.

© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap
Postboks 2744 St.Hanshaugen
0131 Oslo

Besøksadresse: Akersbakken 37, 0172 Oslo 

Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no

Gavekonto: 3000 13 88084 

Vipps og SMS: 2248

En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no

Org. nummer: 974 230 887

Powered by Cornerstone