Sammen om et bedre liv for alle mennesker

Tidligere misjonær Liv Larsen er død

Odland, Tove
15.10.2013
Liv Larsen døde 10. oktober 90 år gammel. Hun var i 20 år misjonær i Algerie. Etter sin misjonær tjeneste hadde hun mange oppgaver og viktige stillinger i Norge. Det er med glede vi minnes hennes engasjerte liv og tjeneste.
Tidligere misjonær Liv Larsen er dødTidligere misjonær Liv Larsen døde fredfullt på Skedsmohjemmet den 10. oktober 2013.
Som datter av presteparet Ruth og Lars Larsen har hun vært engasjert i kirkens arbeid helt fra barnsben av.
Liv Larsen ble innviet til misjonær i USA etter utdannelse ved Scarrit College i Nasheville, Tennessee. Senere tok hun Masters-graden ved Hartford i Connecticut. Hun studerte også ved Metodistkirkens Teologiske skole i Oslo. I over 20 år var hun misjonær i Algerie. De fleste årene som leder ved et pikehjem i Constantine. Men hun arbeidet også i Fort Nationale og i hovedstaden Alger. Liv måtte forlate sitt kjære Algerie da landet ikke lenger ønsket kristent arbeid eller engasjement der. Hun fortsatte å ha kontakt med mange av jentene som hun hadde vært mor for. I tillegg til dette var hun til støtte og hjelp for unge misjonærer og ettårsarbeidere som kom til landet. Hun hadde et åpent og raust hjem, det var latter og humør rundt bordet i tillegg til gode råd og god veiledning. Hun var trygg og viste de unge tillit.
Etter at hun kom tilbake til Norge i 1974, var hun kurator ved Oslo og Akershus vernelag, sosialkonsulent ved Det norske Flyktningeråd og siden sekretariatsleder i Rådet for internasjonale adopsjoner under Sosialdepartementet. Hun var også medlem av NORADs styre som representant for Norges Frikirkeråd, dessuten styremedlem i Kirkens Nødhjelp. Som prestedatter ble det mye flytting i de tidlige år. Men gjennom mer enn 50 år var Metodistkirken Lillestrøm vært hennes åndelige hjem i Norge. Hennes store arbeidskapasitet og gode lederegenskaper fikk menigheten gleden av å erfare, men også kirken forøvrig. I perioden 1984-1990 var hun medlem av Metodistkirkens Hovedstyre – de siste 3 årene som første kvinnelige leder. Mange menigheter har fått erfare hennes engasjerende forkynnelse og selv som pensjonist tok hun året 1994-95 tjeneste som pastor i menigheten på Jevnaker.
De siste årene har hun tilbrakt på Skedsmotun bo-behandlingssenter. 
Hun rakk å feire 90 år med alle nieser og nevøer og venner.

Vi minnes Liv Larsen som en aktiv og sterk kvinne som har satt spor etter seg der hun har virket. Kanskje aller best husker vi det gode smilet hennes! Hun var vidsynt og hennes tro var grunnfestet i kirkens sosiale bekjennelse.
Da hennes gode medarbeider fra Algerie Hugh Johnson fikk høre at Liv var død, sa han så vakkert: De siste årene gikk hun inn i seg selv, hun var en nydelig person.
I stor takknemlighet lyser vi fred over hennes minne!
 
Liv Larsen vil bisettes den 22. oktober kl 14.00 fra Stalsberghagen kapell på Strømmen.
Det er tilsynsmann Steinar Hjerpseth som vil forrette i bisettelsen.

Tidligere misjonær Liv Larsen er død
 
 

© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap
Postboks 2744 St.Hanshaugen
0131 Oslo

Besøksadresse: Akersbakken 37, 0172 Oslo 

Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no

Gavekonto: 3000 13 88084 

Vipps og SMS: 2248

En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no

Org. nummer: 974 230 887

Powered by Cornerstone