Sammen om et bedre liv for alle mennesker

Årskonferansen i Sierra Leone 2014

Aske, Øyvind
09.03.2014
Misjonskontoret har vært på tjenestereise til Sierra Leone. I den forbindelse høver det seg med noen korte glimt fra årskonferansen til UMC i Sierra Leone som vi også besøkte. Vi deltok ikke på alle sesjonene, men på noen. Den biskoppelige metodistkirken (UMC) har vært en del av landets historie siden 1880. Vi besøkte årskonferanse nummer 134.
Årskonferansen i Sierra Leone 2014 
Biskop Yambasu ønsker velkommen til Årskonferanse nr 134
Årskonferansen i Sierra Leone 2014
På åpningsgudstjenesten torsdag ble gjestene fra Liberia, USA, Tyskland og Norge ønsket velkommen (flest fra USA og bare en fra Tyskland). Alle gjestene fikk bringe en hilsen og det gjorde også vi, fra Metodistkirken i Norge, fra biskopen vår og fra misjonsrådet med leder / president.
 Årskonferansen i Sierra Leone 2014 
Nils Atle Krokeide (konsulent), Øyvind Aske, Anne Ng Forster, Ragnar Falch        
Årskonferansen i Sierra Leone 2014
 Kirken heter King Memorial UMC. Klar beskjed om mobiler!
 
Salen i Kings Church UMC var pyntet med store girlandere i de nasjonale fargene blått, hvitt og grønt. Det var blomster, flagg, faner og konferansemottoet «Blessed to be a Blessing», som lagde rammen rundt taler, rapporter, hilsener, prosesjoner, sanger, resolusjoner, forhandlinger, historikk, visjoner, alvor og latter. Mye likt vår egen årskonferanse, men også noen forskjeller.
 Årskonferansen i Sierra Leone 2014 
Fra konferansesalen - prestesiden                                                                                  
Årskonferansen i Sierra Leone 2014
En av de pensjonerte pastorene på første benk
Konferansen bestod av ca. 500 delegater og de var ikke plassert menighetsvis. Etter pause ble alle delegatene tildelt sine plasser. Første benk på venstre side var reservert de pensjonerte pastorene, deretter pastorer i full tjeneste, dernest evangelister, dernest de hvitkledte diakonissene. På høyre side de prominente gjestene med presidentfruen i spissen og lege delegater, besøkende på galleriet. Helt framme på venstre side på tverrbenkene: oss utenlandske gjester. På høyre side: rektorene ved landets metodistskoler.
 Årskonferansen i Sierra Leone 2014 Årskonferansen i Sierra Leone 2014Årskonferansen i Sierra Leone 2014
Konferansesalen sett fra balkongen                                                                                
Årskonferansen i Sierra Leone 2014
Fra innmarsjen på ordinasjonsgudstjenesten på søndag
Varmen er påtagelig men blir forsøkt lindret med utallige vifter. Skjorte, jakke og slips føles minst som et par plagg for mye. Sesjonene er lange, tre til fire timer uten pause. Måltidene blir tatt hånd om av en cateringbedrift, lunsjen er nydelig, kjøtt og fisk, ris og grønnsaker, frukt og kake. Delegatene bor privat, det er ingen mulighet for noe annet. Det ble sagt at dette var første konferansen at det elektroniske fungerte som det skulle, vi fikk både rapporter og regnskaper opp på skjermen.
Årskonferansen i Sierra Leone 2014Årskonferansen i Sierra Leone 2014 
Biskop Michael Coyner fra Indiana var predikant på søndag
 
Noen høydepunkter under Årskonferansen:
·         Biskopens tale.
·         Den økonomiske situasjonen i Årskonferansen, 61% av inntektene kommer fra utlandet, mest fra USA og Norge.
·         Resolusjon mot bankenes praksis om å holde tilbake utenlandsk valuta og bare utbetale nasjonalvalutaen leoner til kundene. Kirken velger å være                  profetisk ved å påtale en urett i samfunnet.
·         Vedtak om å etablere et UMC universitet i landet. Kirken tar samfunnsansvar for å utdanne landets ungdom. På konferansen ble det samlet inn 105 mill.        leoner i gaver og løfter. Dette tilsvarer $24 400 eller kr 149 000. Dette er frisk satsing for en kirke i et av verdens fattigste land! En plan for innsamling            av pengene er laget.
·         Ordinasjon av fem nye pastorer på ordinasjonsgudstjenesten, to til diakons ordnasjon og tre til eldsteordinasjon.
  Årskonferansen i Sierra Leone 2014
De tre pstorene som ble ordinert til eldste

Biskop Yambasu ledet konferansen på en dyktig og dynamisk måte, alltid med et smil på lur. Det ble tydelig verdsatt at gjester fra utlandet var til stede under konferansen. Vi opplevde at vår tilstedeværelse var med på å gi betydning, retning, framtid og håp. Metodistkirken i Sierra Leone og Norge - sammen i tjenesten for Herren Jesus!

© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap

St. Olavs gate 28

0166 OSLO

 

 

Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no

Gavekonto: 3000 13 88084 

Vipps og SMS: 2248

En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no

Org. nummer: 974 230 887

Powered by Cornerstone